30 mart. 2021 | 10:54

Anunțul Visa care dă aripi investitorilor în Bitcoin și alte criptomonede: ce a decis compania

ACTUALITATE
Anunțul Visa care dă aripi investitorilor în Bitcoin și alte criptomonede: ce a decis compania

Visa a luat decizia care ar putea impulsiona investitorii în Bitcoin și ar putea crește, din nou, valoarea celei mai cunoscute criptomonede.

Visa face un prim pas spre recunoașterea criptomonedelor ca mijloc de plată alternativă. Compania va permite utilizarea criptomonedei USD Coin în tranzacțiile efectuate în cadrul rețelei sale de plăți, scrie Reuters.

Compania a lansat deja un program pilot în acest sens și se pregătește de mai mulți pași în această direcție în perioada următoare.

Visa, cale liberă spre acceptarea Bitcoin

Important de precizat că anunțul Visa a dus, inevitabil, la creșterea încrederii în Bitcoin. După anunțul companiei, criptomoneda a avut un salt de 4,5% și s-a dus la 58.300 de dolari pe unitate. E aproape, din nou, așadar de maximul înregistrat luna aceasta – de 61.000 de dolari.

Deocamdată, Visa s-a dus doar spre USD Coin (USDC)  – care este o criptomonedă stablecoin (categorie de monede al cărei scop principal este menținerea unui preț stabil al criptomonedei reducerea volatilității prețului acesteia), a cărei valoare este corelată în mod direct cu dolarul american.

Tot mai multe companii financiare, între care BNY Mellon, BlackRock și Mastercard au adoptat inițiative pentru a folosi mai mult criptomonedele pentru investiții și plăți.

”Asistăm la o cerere din ce în ce mai mare din partea consumatorilor din întreaga lume pentru a putea accesa, păstra și utiliza monedele digitale și vedem cererea clienților noștri de a construi produse care să ofere acel acces consumatorilor”, a spus Cuy Sheffield, director pentru criptomonede la Visa.

În mod tradițional, dacă un client alege să utilizeze un card Visa Crypto.com pentru a plăti o cafea, moneda digitală deținută într-un portofel de criptomonede trebuie convertită în bani tradiționali. .

Doar că anunțul Visa vine cu costuri suplimentare. Din cauza conversiei, compania percepe ceva taxe și comisioane în plus. Clientul, însă, e informat înainte și știe cum va fi taxat în cazul în care folosește Visa pentru plăți cu criptomonede.