Viitorul promițător al românilor de la UiPath: ce vrea să obțină după listarea la bursa din New York

Viitorul promițător al românilor de la UiPath: ce vrea să obțină după listarea la bursa din New York

UiPath trece printr-o perioadă foarte bună din istoria companiei. După ce și-a făcut un portofoliu solid de clienți, speră să fie listată la bursa din New York printr-un IPO.

UiPath a început anul cu o nouă rundă de strângere de fonduri. Astfel, în luna februarie a acestui an, compania condusă de românul Daniel Dines din poziția de CEO avea o valoare estimată la 35 de miliarde de dolari.  Cu toate acestea, în urma listării la bursă, speră la o evaluare de ”doar” 25,8 miliarde de dolari.

Aceste informații au fost desprinse dintr-un formular depus luni de UiPath la autoritatea americană de supraveghere a pieței de capital, pentru listarea companiei la Bursa de la New York, conform Market Watch. Compania IT româno – americană se așteaptă să obțină un preț de 43-50 de dolari pe acțiune.

În faza de IPO – Initial Public Offering, UiPath vrea să vândă 6,81 milioane de acțiuni de clasa A, ceea ce i-ar aduce 340 de milioane de dolari. De asemenea, acționarii ar urma să scoată la vânzare 14,47 milioane de acțiuni de clasă A.

Acest anunț reprezintă cea mai nouă etapă ce va facilita creșterea interesului pentru proiectul de origine românească. Până la lansarea pe bursa din New York, compania s-a bucurat de o investiție de 750 de milioane de dolari, la o evaluare a companiei de 35 de miliarde de dolari. Ca detalii tehnice, runda F de investiție a fost condusă de fondul Alkeon Capital și Coatue, care erau deja investitori în companie. De asemenea, în runda de finanțare au mai participat Altimeter Capital, Dragoneer, IVP, Sequoia, Tiger Global și fonduri și conturi consiliate de T. Rowe Price Associates.

Compania UiPath a fost fondată în anul 2005. La momentul respectiv, avea sediul în București, sub numele de DeskOver, de către antreprenorii români Daniel Dines și Marius Tîrcă. Dines este și la această oră CEO-ul companiei. El deține în continuare controlul decizional asupra firmei, deși este doar acționar minoritar, potrivit prospectului de listare la bursă. Printre clienții UiPath se numără mai multe nume mari din diverse domenii, Adobe, Applied Materials, Chevron, CrowdStrike, CVS Health, Deutsche Post DHL, EY, Generali, Takeda Pharmaceuticals, Uber Technologies.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: