Viitorul Air Force One arată ca desprins din filme SF și e mai rapid decât orice avion comercial

Viitorul Air Force One arată ca desprins din filme SF și e mai rapid decât orice avion comercial

Încă din toamna anului trecut, presa internațională a vorbit despre un contract semnat de Casa Albă și o companie din California, Exosonic, pentru nouă aeronava de serviciu a președinților Statelor Unite ale Americii. Acum apar și primele date oficiale.

Vorbim despre un avion supersonic, o aeronavă a viitorului, care va fi pusă la dispoziția liderilor de la Casa Albă în următorul deceniu.

Funcțiile ambarcațiunilor prezidențiale variază în funcție de necesități, dar acest avion ar putea fi utilizat în primul rând ca Air Force Two, care este indicativul pentru avioanele care transportă vicepreședintele SUA.

Compania Exosonic, căci despre ea este vorba, proiectează deci, un avion supersonic pentru CasaAlbă. Noua aeronavă are capacitatea de a se deplasa de două ori mai repede decât actualul Air Force One, putând face deplasările președinților SUA mult mai rapide.

Finisaje de lux și spații generoase pentru odihnă, dar și pentru conferințe

Dincolo de forța noului avion, vorbim și despre un interior caracterizat cel mai bine prin cuvântul „lux”. Avionul supersonic dispune de 31 de locuri, iar finisajele sunt din materiale de calitate, precum pielea, stejarul sau cuarțul.

Cei care vor călători la bordul noii aeronave vor avea la dispoziție spații separate pentru odihnă, dar și locuri special amenajate pentru a-și desfășura activitatea profesională.

noul-air-force-one

Aceste spații, atât dormitoarele cât și sălile de conferință, sunt de două ori mai mari decât în avioanele care zboară în prezent. De asemenea, la bordul aeronavei sunt disponibile mai multe toalete, dar și bucătării, pentru ca pasagerii să beneficieze de tot confortul unui hotel zburător.

„Cu acest concept intenționăm să implementăm noi tehnologii care nu sunt disponibile astăzi sau pe care (încă) nu le vedeți pe aeronavele comerciale sau de afaceri”, a declarat Stephanie Chahan, principalul designer de interior al aeronavelor Exosonic. Călătoria hipersonică este în general considerată ca atingând viteze de Mach 5 sau mai mari, sau de cinci ori viteza sunetului.

Citește și: