VIDEO Vulturul de pe steagul Egiptului a fost observat pentru prima dată în Irlanda: specia este pe cale de dispariție

VIDEO Vulturul de pe steagul Egiptului a fost observat pentru prima dată în Irlanda: specia este pe cale de dispariție

Vulturul emblemă al Egiptului a fost văzut în Irlanda pentru prima oară în istorie. Iată de ce este atât de rar.

Un rar vultur egiptean a fost observat deasupra satului irlandez Dunfanaghy din comitatul Donegal, relatează BBC, citat de Hotnews. Este prima dată când specia este înregistrată pe insula Irlanda.

Vulturul pe cale de dispariție reprezintă o adevărată atracție în Irlanda

Pasionaţii de ornitologie s-au adunat în zonă pentru a vedea pasărea răpitoare, despre care se crede că este acelaşi exemplar observat pe Insulele Scilly în luna iunie.

Încadrat pe lista speciilor în pericol, din 2007, în lume există tot mai puţine exemplare de vultur egiptean. Este singurul vultur care migrează pe distanţe lungi. De regulă, el migrează din Bangladesh în vestul Africii şi poate fi găsit în părţi din sudul Spaniei şi nordul Franţei.

Înainte ca pasărea să fie obsevată în iunie în Insulele Scilly, au mai fost înregistrate două observaţii ale unui astfel de vultur în Marea Britanie – una în Somerset, în 1825, şi alta în Essex, în 1868.

Niall Hatch, din grupul de conservare Birdwatch Ireland, a declarat că coasta de nord a Irlandei este „ultimul loc la care te-ai aștepta să vezi un vultur egiptean”, conform Libertatea. El a spus că este greu de crezut cum pasărea, care are o anvergură a aripilor de aproape doi metri, a călătorit de la Insulele Scilly la Donegal fără ca cineva să o vadă.

„E destul de mare decât orice altă pasăre din Irlanda și are marcaje foarte distincte. De asemenea, nu le place să zboare peste întinderi mari de apă, deplasându-se cât mai mult posibil pe uscat”, a adăugat Hatch.

Ca să-ți dai seama cât de special este, Mike McLaughlin, un pasionat de ornitologie din Banbridge, a declarat că unii oameni au călătorit distanțe lungi pentru a arunca o privire asupra vulturului.

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: