O poză cât o mie de cuvinte: vulturul pleșuv care a ajuns să transporte un corb

O poză cât o mie de cuvinte: vulturul pleșuv care a ajuns să transporte un corb

Natura este un loc plin de miracole și cele mai multe dintre ele nu ajung să fie vreodată capturate de ochiul uman. Din fericire pentru un fotograf profesionist, s-a aflat la locul potrivit în momentul potrivit.

În urmă cu ceva timp, fotograful Phoo Chan, în vârstă de 50 de ani, se afla la o sesiune foto în natură, când a sesizat ceva neobișnuit. Era în Kitsap, statul Washington când a imortalizat câteva cadre care l-au făcut vedetă. Fără să creadă cineva că așa ceva este posibil, Phoo nu doar că a văzut un corb pe spatele unui vultur pleșuv, dar a fotografiat în rafală întreaga scenă.

Din câte se pare, vulturul pleșuv se afla în căutarea unei gustări în timp ce zbura peste localitatea Seabeck. Deodată, s-a trezit cu un corb pe spate care a luat o pauză de la propriul zbor. Întregul episod nu a durat mult și este greu de spus care a fost setul de circumstanțe din spatele poveștii, dar fotograful are propria interpretare.

”Fotografiam un vultur pleșuv zburând dintr-un loc în altul pentru o masă devreme, când corbul s-a apropiat de vultur din spate. Inițial, am crezut că voi vedea o urmărire între corb și vultur.”, își aduce aminte Phoo Chan.

”Am mai văzut corbi care hărțuiesc un vultur zburând în fața și în spatele lui, pentru a-l forța să plece din teritoriul lor. Am fost complet stupefiat când am văzut corbul aterizând pe spatele vulturului, în timp ce acesta zbura. Era ca și cum lua o mică pauză și, în același timp, se bucura de o plimbare gratuită. Mai surprinzător este că vulturul nu părea să fie deranjat și a continuat să zboare ca și cum nu s-a întâmplat nimic.”, a completat autorul fotografiilor.

Întrebat cum este posibil să imortalizeze astfel de cadre pe care le vezi o dată în viață, Phoo a oferit o explicație cât se poate de lucidă. ”Trebuie să fie la locul potrivit în momentul potrivit”, a concluzionat el. crow-captured-taking-a-rest-on-the-back-of-a-bald-eagle6