VIDEO Acești roboți fac curățenie și se filmează în același timp: cum a rezolvat Toyota problema suprafețelor lucioase

VIDEO Acești roboți fac curățenie și se filmează în același timp: cum a rezolvat Toyota problema suprafețelor lucioase

Marile companii vin cu soluții inteligente pentru a-i ajuta pe oameni în sarcinile de zi cu zi. Practic, multe dintre activități pot fi făcute de roboți, iar Toyota știe foarte bine acest lucru.

Toyota a venit cu o nouă tehnologie care-i face mult mai eficienți pe roboții care ajută la curățenie. Compania a plecat de la o problemă reală, întâlnită în cadrul testelor: inginerii și-au dat seama că roboții nu fac diferența între obiectele din fața lor și reflexia acestora.

Cu alte cuvinte, dacă un robot se vede în oglindă, atunci acesta identifică obiectul respectiv ca fiind ceva separat, nu o reflexie.

Toyota, cum spuneam, a găsit o soluție și a venit și cu un video pentru a demonstra că noul sistem îi ajută pe roboți să identifice corect suprafețele și să le curețe așa cum trebuie. Mai mult, imaginile pe care le vei vedea sunt filmate chiar de roboți.

Roboții care fac curățenie și se filmează singuri

Suprafețele transparente și cele în care se reflectă obiecte îi deruteză pe roboți, iar Toyota susține că a reușit să rezolve această problemă. Un pahar de apă sau un toaster strălucitor, spre exemplu, le pot da planurile peste cap roboților care curăță suprafețe.

Compania susține că a reușit să rezolve această problemă și a venit cu un sistem care-i ajută pe roboți să vadă întregul spațiu în geometrie 3D și să recunoască suprafețele lucioase sau transparente. Videoul de mai jos e filmat chiar de roboți, în timp ce-și fac treaba:

”Antrenarea roboților pentru a înțelege cum să funcționeze în mediile casnice prezintă provocări speciale din cauza diversității și complexității caselor noastre, unde sarcinile mici se pot adăuga provocărilor mari. Echipa lui Bajracharya își propune să dezvolte capacități robotice pentru a amplifica abilitățile umane, astfel încât mașinile să poată ajuta oamenii care îmbătrânesc. Această dezvoltare este un mare pas către atingerea acestui obiectiv”, a spus compania.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: