VIDEO Noile Audi e-tron GT și Q4 e-tron, prezentate oficial în România: cu ce se laudă electricele

VIDEO Noile Audi e-tron GT și Q4 e-tron, prezentate oficial în România: cu ce se laudă electricele

Noile modele Audi e-tron GT și Q4 e-tron au ajuns și în România și pot fi comandate de clienți.

Audi, la fel ca alți producători, forțează puternic în direcția electrificării gamei, iar cele două modele sunt exemplul perfect. Marca germană și-a extins acum portofoliul și cu e-tron GT, dar și cu SUV-ul Q4 e-tron.

Cu un sistem de propulsie complet electric, noul Audi e-tron GT este declinat în două variante, una cu o putere de 470 CP și cealaltă, RS, cu 590 CP. Al treilea model al familiei e-tron, noul GT are un design care marchează, tot conform oficialilor Audi, punctul de plecare pentru stilul viitoarelor modele electrice ale mărcii.

Cu ce se laudă Audi

Producătorul susține că modelul e asamblat pe aceeași platformă cu Porsche Taycan, vehiculul înglobează o baterie litiu-ion de 85 kWh care asigură o autonomie de 488 km și are un sistem electric de încărcare de până la 270 kW. Grație acestuia, mașina se poate încărca până la 80% în doar 23 de minute.

Pe lângă autonomia mare și rapiditatea sistemului de încărcare, e-tron GT se mândrește și cu performanțe dinamice superioare. Astfel, varianta de bază poate accelera de la 0 la 100 km/h în 4,1 secunde și poate atinge o viteză maximă de 245 km/h, în timp ce RS-ul ajunge la 100 km/h în doar 3,3 secunde și se poate deplasa cu până la 250 km/h, viteză limitată electronic.

Drumul spre electrificare

„Modelele prezentate astăzi beneficiază de o zestre tehnologică spectaculoasă. Să nu uităm că e-tron GT are în dotare două motoare electrice și tracțiune integrală, iar accelerația 0 – 100 km/h se realizează în 3,3 secunde. Viteza maximă este limitată electronic la 250 km/h. Nu cred că există echipamente disponibila în acest moment pe piața premium care să nu se regăsească în zestrea GT”, a explicat Cristian Milea, directorul mărcii Audi în cadrul Porsche România.

De asemenea, oficialul a ținut să menționeze și că „varianta cea mai puternică a SUV-ului electric Q4 e-tron are tot două motoare electrice care furnizează împreună 299 CP și permit mașinii să ajungă la 100 km/h în 6,2 secunde”.

Produs la uzina din Zwickau alături de modelul Volkswagen ID.4 cu care împarte platforma tehnică MEB, noul Audi Q4 e-tron are o autonomie maximă de circa 450 km obținută grație unei baterii de 82 kWh.

Din 2026, Audi și-a propus să facă doar mașini electrice.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: