VIDEO LiveWire, prima motocicletă electrică Harley-Davidson, îți arată că viitorul nu mai poate fi amânat

VIDEO LiveWire, prima motocicletă electrică Harley-Davidson, îți arată că viitorul nu mai poate fi amânat

Harley-Davidson, brand iconic în producția de motociclete, nu avea cum să evite tranziția spre electrice. A prezentat prima sa motocicletă electrificată, iar acum duce lucruile mai departe.

Harley-Davidson anunța încă dn 2019 prima motocicletă electrică din istoria sa. Era vorba de modelul LiveWire și, în ciuda unor probleme legate de producție la un moment dat, a decis să nu-și abandoneze planurile. Compania anunță acum că brandul de modele electrice va funcționa separat.

Producătorul anunță că divizia „LiveWire” va lansa prima sa motocicletă sub acest brand în luna iulie.

LiveWire, motocicleta electrică de la Harley-Davidson

La începutul anului, compania anunța că va crea o divizie separată, axată pe vehicule electrice, pentru a atrage viitoarea generaţie de tineri, preocupaţi mai mult de protejarea mediului. Și iată că acum se ține de cuvânt.

„Profităm de oportunitatea de a deveni lideri şi de a defini piaţa vehiculelor electrice”, a declarat directorul general Jochen Zeitz.

LiveWire intenţionează, de asemenea, să inoveze şi să dezvolte tehnologii care vor fi aplicabile motocicletelor electrice Harley-Davidson, în viitor.

E cel mai puternic semnal că viitorul nu mai poate fi amânat nici măcar în cazul motocicletelor care au făcut istorie, așa cum sunt modelele Harley-Davidson. Dar strategia înseamnă inclusiv adaptare, iar producătorul american nu avea cum să evite tranziția spre electrice.

În 2019, când a fost lansată prima motocicletă a producătorului – LiveWire, compania anunța că prețul e undeva la 29.799 de dolari. Ți se promitea atunci un timp de accelerație de doar 3,5 secunde de la 0 la 100 kilometri pe oră.

În privința autonomiei, o încărcare ar trebui să fie suficientă pentru 180 de kilometri parcurși prin oraș. În plus, printr-o aplicație intitulată H-D Connect, toate informațiile referitoare la motocicletă, precum bateria sau notificările de service, vor fi sincronizate constant pe smartphone.

Cât despre zgomotul pe care-l căutau, de fapt, pasionații, cei de la Harley precizau că, prin intermediul unor difuzoare dedicate, LiveWire va genera un zgomot spectaculos în momentul în care accelerezi.

Citește și: