12 apr. 2021 | 13:20

VIDEO Duster, făcut bucăți. Surprizele neplăcută de care trebuie să afle toți românii care visau la SUV-ul Dacia

AUTO
VIDEO Duster, făcut bucăți. Surprizele neplăcută de care trebuie să afle toți românii care visau la SUV-ul Dacia

Dacia Duster se bucură de-o popularitate imensă în România și nu numai. Și pentru că succesul a fost atât de mare, Renault vinde mașina, pe anumite piețe, sub propria marcă. Dar e tot un Duster ca cel vândut sub marca Dacia.

De fiecare dată când vine vorba de mașinile Dacia te aștepți la un lucru: prețul mai mic e posibil prin diverse compromisuri. Un service auto din Rusia a vrut să vadă câte compromisuri au fost făcute pe Duster, versiunea vândută sub marca Renault.

Mașina din cazul de față e versiunea a doua a Duster, dar în Rusia a vândută sub marca Renault și cu o motorizare diferită. Cei de la Club Service au dezasamblat mașina, au filmat un video cu toate impresiile și l-au pus pe YouTube.

Primul lucru care a captat atenția mecanicilor a fost numele Dacia pe mai multe panouri ale caroseriei Duster. Ceeea ce nu e chiar o surpriză imensă, pentru că era de așteptat ca Renault să nu schimbe chiar totul, mai ales dacă nu se vede.

Ce probleme are Dusterul Renault, posibil și pentru versiunea Dacia

Prima problemă menționată de ruși e că sistemul de evacuare de pe Duster nu poate fi dezasamblat, astfel încât, în cazul unei defecțiuni a oricărui element al acestuia, reparația va deveni extrem de dificilă. Totodată, cablajul semnalizatorului de virare e prins cu bandă adezivă, iar materialul izolant de sub aripi e de o calitate cel puțin îndoielnic. Acest compromis ar putea facilita ruginirea, în timp, a acelor componente.

În aceeași notă, în compartimentul motorului tratamentul anticoroziv lipsește aproape în totalitate, notează Autoexpert. Când vine vorba de podea și dedesubtul Duster, rușii susțin că-i bine protejat în fața umidității. Dar deși mașina era într-o stare bună când s-au apucat de dezasamblat au identificat urme de rugină pe arborele de antrenare a punții spate, precum și pe știftul cardanic.

În cazul acestui Duster vorbim de-o motorizare diesel de 1.5 litri și 109 CP. E versiunea cu 4×4, la un preț de aproape 11.000 de euro. Pe plan local, dar și european, Dacia are în plan să lanseze un Duster facelift.