Noul Duster pregătit de Dacia: ce-ți aduce în plus varianta facelift și când apare

Noul Duster pregătit de Dacia: ce-ți aduce în plus varianta facelift și când apare

Dacia pregătește o variantă facelift pentru actuala generație a modelului Duster. Noul model e gata în câteva luni, anunță producătorul.

Dacia nu se grăbește cu o nouă generația a modelului Duster. Cel mai probabil, va mai trebui să aștepți pentru acest lucru vreo 3 ani de zile, o lansare fiind programată abia în 2024. Până atunci, însă, constructorul vine cu o variantă facelift.

Adică un model ce aduce câteva îmbunătățiri și care ar putea fi comandat la sfârșitul acestei veri.

Ce a pregătit Dacia pentru varianta facelift a Duster

Dacă ai urmărit lansările făcute de Dacia în ultima vreme, inclusiv cele trei noi modele Logan, Sandero și Sandero Stepway, atunci știi la ce trebuie să te aștepți când vine vorba de noile elemente de design la varianta facelift a Duster. Astfel, pe modelul pregătit vor apărea blocuri optice față și spate asemănătoare celor existente în prezent pe Logan, Sandero sau Spring.

Micul SUV de clasă B va beneficia, de asemenea, de o grilă mai impunătoare a radiatorului, fapt ce va genera și o ușoară coborâre a bării de protecție. Schimbările se vor manifesta strict în zonele elementelor din plastic ale caroseriei, fără a fi implicate și suprafețele metalice.

Cât despre interior, sunt câteva îmbunătățiri. Nu-i mult, dar poate fi ce trebuie. Pe bord se va regăsi noul sistem multimedia, disponibil pe noile Logan și Sandero. Și cam atât.  Pe partea tehnică, însă, varianta facelift a Duster va fi dotată cu transmisie cu dublu ambreiaj. Transmisia EDC revine, practic, pe modelele Duster.

Sistemul hibrid nu se va regăsi pe această nouă variantă. Va fi introdus, cel mai probabil, pe modelul pregătit pentru 2024.

Ar trebuie să te aștepți, așadar, ca Duster 3 să beneficieze de tehnologii mai noi, o structură a caroseriei mai rigidă, mai stabilă, cu un grad mai ridicat de siguranță. În același timp, va fi construit pe noua platformă, pe care sunt deja dezvoltate noile Renault Clio 5 și Captur 2, noul Nissan Juke 2 și noile Dacia Sandero 3 și Logan 3.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: