VIDEO Dacia Duster, salvatoarea: cum a ajuns bolidul românesc să salveze vieți în munți

VIDEO Dacia Duster, salvatoarea: cum a ajuns bolidul românesc să salveze vieți în munți

Cei mai mulți dintre noi asociază brandul Dacia cu o mașină de stradă, confortabilă, accesibilă și cu costuri rezonabile de întreținere. Se pare însă că este capabilă de mult mai mult decât atât, iar dovezile acestei realități au ajuns acum online.

Dacia Duster, SUV-ul românilor de la Mioveni a început de ceva timp să facă valuri în țări precum Slovenia, Croația și Serbia. Salvamontiștii din aceste țări primesc în fiecare an câte un Duster pentru a-și transporta echipamentul, câinii salvatori și, nu în ultimul rând, persoanele salvate din situații dificile, din munți, unde autoturisme obișnuite ajung cu un grad sporit de dificultate sau deloc.

Deși sună a marketing, dacă SUV-ul românesc nu ar face față celor mai dificile situații, salvamontiștii nu ar avea niciun interes să riște vieți, în mod autentic, doar pentru că au primit o mașină, în parteneriat. În plus, relația dintre Dacia și salvatorii montani sloveni, croați și sârbi este una foarte veche. Fiecare dintre agenții a ajuns la câte 20 de vehicule fiecare, iar mașinile din România sunt fundamentale în procesul de salvarea a victimelor.

story-dacia-a-rescuer-called-duster-2„Folosim Dacia Duster de 8 ani. Avem deja în jur de 20 în flota noastră. Sunt cu adevărat vehicule practice pentru că pot fi conduse pe șosele urbane și pe drumuri forestiere”, spune Darko, care are 25 de ani de activitate în Salvamont.

Ca referință, mașinile Duster folosite de asociațiile de salvamont din cele trei țări au lipită inscripția „Dacia, sponsor cu mândrie al salvamontiștilor”, în limba țării de destinație. Folosite ca mașini de reacție rapidă, ele ajung cât se poate de rapid la locul în care este nevoie de o intervenție. Echipajele de prim ajutor sunt formate de obicei din trei persoane, au la bord echipament de intervenție și, uneori, câte un câine salvator. Toate au tracțiune integrală 4 x 4, gardă la sol ridicată, fiind astfel optimizate pentru intervenții în pădure sau în locații dificil de ajuns cu mașini de stradă

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: