VIDEO Probabil cea mai rapidă motocicletă electrică din lume: ce promite WMC250EV

VIDEO Probabil cea mai rapidă motocicletă electrică din lume: ce promite WMC250EV

Motocicletele electrice încep să devină o alternativă viabilă, pe măsură ce întreaga industrie auto-moto merge în această direcție. Dar WMC250EV vrea să ducă lucrurile mai departe.

O companie britanică puțin cunoscută vine cu o idee îndrăzneață: vrea să producă cele mai rapide motociclete electrice din lume. Pentru a ajunge acolo, e nevoie de multă muncă, dar cei de la White Motorcycle Concepts cred că dețin rețeta.

Au prezentat un model-prototip, despre care pretine că poate doborî orice record de viteză pe circuit. Actualul deținător al recordului e fostul campion mondial Max Biaggi, care a condus un Voxan Wattman și a atins viteza de 408 km/h.

WMC250EV, cea mai rapidă motocicletă electrică?

Britanicii susțin că au găsit o metodă pentru ca motocicleta lor să fie și mai aerodinamică decât ce se poate construi în prezent. E vorba, de fapt, de un sistem de conducte, supranumit „V-Air”, care o face cea mai „eficientă din punct de vedere aerodinamic motociletă din lume”.

Prin forțarea aerului prin mijlocul bicicletei în loc de în jurul acesteia, WMC250EV reduce rezistența cu până la 70 la sută – cifre care au fost testate la instalația britanică Horiba MIRA.

Evacuarea părții superioare a motocicletei a dus și la un design mult mai creativ.  Transmisia electrică și pachetele de baterii sunt înghesuite în jumătatea inferioară. De asemenea, folosește un sistem de suspensie cu braț dublu. Roata din spate este acționată în lanț de o pereche de motoare electrice de 30kW, în timp ce  20kW alimentează roata din față.

Împreună, furnizează un total de 100kW sau 134 CP, conform Top Gear. Deocamdată, cum spuneam, această motocicletă e doar un prototip, dar dacă lucrurile merg bine, atunci ar putea intra și-n producția de serie. Rămâne de văzut dacă va fi cineva interesat să creeze așa ceva.

Dacă cei de la White Motorcycle Concepts vor considera că ideea lor e genială, atunci recordul de peste 400 de km/h devine istorie.