VIDEO Acest model asociat cu James Bond e tot ce ți-ai putea dori: cum arată super-hibridul Aston Martin Valhalla

VIDEO Acest model asociat cu James Bond e tot ce ți-ai putea dori: cum arată super-hibridul Aston Martin Valhalla

Aston Martin a prezentat un hibrid super-rapid, pe care l-ai putea vedea chiar în noile serii James Bond. Iată cum arată Valhalla.

Aston Martin a prezentat un model super-hibrid – e vorba de Valhalla, o mașină extrem de rapidă, alimentată inclusiv cu o baterie electrică. E, practic, semnalul pe care producătorul îl dă în direcția electrificării gamei, la fel cum fac și alți constructori auto.

Noul model Aston Martin Valhalla e tot ce ți-ai putea dori în garaj. Dacă-ți permiți, evident, pentru că prețul e unul pe măsură.

VIDEO Cum arată Aston Martin Valhalla

Cum spuneam, e vorba de o mașină super-puternică, așa cum doar cei de la Aston Martin pot face. Are sub capotă 950 de cai putere, linii futuriste și o caroserie frontală distinctivă va intra pe liniile de producție în a doua jumătate a lui 2023.

„Lansarea Valhalla demonstrează angajamentul Aston Martin de a construi o serie de mașini excepționale cu motor mijlociu, orientate spre șofer, un următor pas crucial în extinderea liniei noastre de producție”, a afirmat Stroll într-un comunicat remis joi.

Deși mașina va fi una hibrid, partea sa electrică va fi una modestă în ceea ce privește impactul asupra mediului, Valhalla urmând să aibă o autonomie de doar 15 kilometri pe baterie.

Anunțul Aston Martin vine la o zi după ce Uniunea Europeană a anunțat ținte mai stricte de reducere a emisiilor de carbon pentru mașini, vizând o reducere cu 55% a acestora până în 2030 comparativ cu nivelul din acest an.

Planul elimină de asemenea o derogare acordată producătorilor care scot de pe liniile de producție mai puțin de 10.000 de mașini anual, categorie în care intră și Aston Martin.

Aston Martin e mașina sport, super-rapidă pe care o asociezi cu seria James Bond sau cu alte asemenea producții. Producătorul e cunoscut pentru modelele scumpe, produse într-un număr limitat și doar pentru exclusivități.

Poate ești curios să afli și prețul. Ei bine, modelul costă nu mai puțin de 600.000 de lire sterline.