Mașina care nu exista nici măcar în visele tale tocmai a fost prezentată de Aston Martin

Mașina care nu exista nici măcar în visele tale tocmai a fost prezentată de Aston Martin

Aston Martin e un nume în industria auto, iar marca e asociată cu vehicule sport extrem de rapide. Dar la un asemenea model chiar că nu se gândea nimeni.

Aston Martin e mașina sport, super-rapidă pe care o asociezi cu seria James Bond sau cu alte asemenea producții. Producătorul e cunoscut pentru modelele scumpe, produse într-un număr limitat și doar pentru exclusivități.

Aston Martin se bate pe această zonă cu alte mărci precum McLaren și Bentley. Ultimii doi producători veniseră pe piață cu mașini fără geamuri și fără acoperiș. Așa că era și rândul celor de la Aston Martin să apară cu așa ceva.

Și au făcut-o.

Mașina de la Aston Martin la care nici măcar nu visai

V12 Speedstar e modelul de care vorbesc. E o bestie futuristă, care n-are nici geamuri și nici acoperiș. Modelul e echipat cu un motor V12, după cum îi spune numele, și seamănă mai degrabă cu un bob. Practic, nu te urci într-o astfel de mașină, ci intri în ea.

Noul model Aston Martin a fost prezentat online, așa cum fac mai toți producătorii în această perioadă. Motivul e simplu: Salonul Auto de la Geneva a fost anulat din cauza coronavirus, așa că marii constructori preferă să-și prezinte, totuși, modelele pentru a nu-și da peste cap calendarul stabilit inițial. La fel ca alți producători, Aston Martin ar fi adus modelul V12 Speedstar la Geneva.

Dar n-a mai fost să fie.

Producătorul susține că prețul unui astfel de model va fi doar pentru cei bogați. Deci pentru cei puțini. Are un preț de pornire de 950.000 de dolari și vor fi produse doar 88 de unități. Toate vor fi costumizate după sistemul „Q by Aston Martin”, inspirat din seria James Bond unde personajul Q echipa mașinile pentru personajul principal cu tot felul de gadgeturi inteligente.

V12 Speedstar dezvoltă până la 700 de cai putere și atinge 100 km/h în doar 3,5 secunde.

Noul model a fost inspirat de modele precedente ale constructorului, folosite de obicei la curse – așa cum e DBR1, din 1959. Caroseria conceptului e aproape în totalitate fabricată din fibră de carbon, iar interiorul este pe cât de simplu, pe atât de futuristic.

Producătorul a dat deja startul comenzilor, iar livrările vor începe anul viitor.

Citește și: