Victoria Dacia la care nu se aștepta nimeni: piața surprinzătoare pe care a ajuns să facă legea

Victoria Dacia la care nu se aștepta nimeni: piața surprinzătoare pe care a ajuns să facă legea

Dacia Sandero este una dintre cele mai populare mașini din lume, dar puține sunt piețele pe care este, cu adevărat, lider de piață. Întâmplarea facă că, printre ele, se numără și una incredibil de importantă.

În luna iulie a acestui an, Dacia Sandero a devenit lider de piață în Germania pe clasa auto B, în rândul persoanelor fizice. Cu alte cuvinte, oamenii obișnuiți au cumpărat Sandero. Victoria este cu atât mai impresionantă cu cât piața nemților a trecut luna trecută printr-un declin al înmatriculărilor.

Dacia, lider de piață unde nu te aștepți

Dacia are deja de câțiva ani un portofoliu din ce în ce mai impresionant. Această performanță se vede atât în numărul foarte mare de autoturisme de la Mioveni pe care le vezi pe străzile din România, dar și în alte țări ale lumii.

De exemplu, în Germania, o țară care trece printr-o serie de modificări legislative importante, menite să încurajeze mijloace de deplasare mai verzi, Dacia Sandero a reușit să facă valuri luna trecută. Nu mai puțin de 2226 de unități au fost înmatriculate în țara lui Merkel. Dintre acestea, marea majoritatea, 2096 au fost reprezentate de clienți privați.

Un alt detaliu de care românii pot fi mândri este că, dintre toate mașinile vândute în iulie în Germania, independent de categorie, Dacia Sandero a fost pe poziția a cincea. Pe lângă acest aspect deloc negliabil, Sandero a urcat în top 3 în Europa, după mai multe luni de absență.

În final, modelul produs la Pitești, dar și în Maroc, s-a bucurat în acest an de o creștere de 19,2% a vânzărilor în Germania, cu nu mai puțin de 10.346 de unități înmatriculate și mai sunt totuși câteva luni până la finele lui 2021.

La această oră, Dacia Sandero este cea mai ieftină mașină nouă din Germania, cu un preț de achiziție de doar 8960 de euro, o valoare cu care niciun alt producător nu prea poate să concureze.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: