20 iul. 2021 | 13:05

Tencent face o nouă achiziție: noul proiect după Fortnite și PUBG

ACTUALITATE
Tencent face o nouă achiziție: noul proiect după Fortnite și PUBG

O nouă tranzacție importantă a avut loc pe piața IT-ului european. Astfel, Tencent face o nouă achiziție, devenind acționar majoritat al unei  companii britanice de dezvoltatare a jocurilor video.

Gigantul asiatic Tencent a ajuns la un acord pentru cumpărarea companiei de jocuri, Sumo Group. Chinezii au plătit 919 milioane de lire sterline, după cum afirmă Reuters, citată de site-ul Nasdaq. Acționarii dezvoltatorului de jocuri, urmează a primi 0,513 lire sterline pe acțiune din partea Tencent.

Acest preț este cu 43% mai mult decât ultima cotație a titlurilor Sumo Group, companie care este listată la Bursa din Londra. Anterior, compania chineză deținea deja un pachet de acțiuni de 8,7% din Sumo Group. Firma britanică a reușit să se dezvolte în jurul Sumo Digital, care a fost fondată în anul 2003, în Sheffield.

Dezvoltatorul de gaming este unul foarte cunoscut, datorită tilurilor sonore precum Hitman, Xbox Fitness, F1 2009, Hood: Outlaws & Legends – 2021. Tencent este o companie prezentă și în România, prin reprezentanțele sale europene.

Tencent a făcut o achiziție importantă

În luna iunie, compania de gaming Funcom din Norvegia, care era deținută de gigantul chinez a anunțat că deschide un studio de jocuri video pe teritoriul țării noastre. Mai devreme, în luna februarie, platforma de jocuri mobile și lider totodată, Miniclip care la rândul său este controlată de Tencent, a anuțat că a preluat majoritatea acțiunilor studioului românesc de jocuri video, Green Horse Games.

Tencent a fost fondată în 1998 de către miliardarul chinez Ma Huateng și asociații săi, iar  filialele sale comercializează la nivel mondial diverse servicii și produse legate de Internet, inclusiv în divertisment, inteligență artificială și alte tehnologii.

Tencent este cel mai mare furnizor de jocuri video din lume, precum și una dintre cele mai valoroase companii din punct de vedere financiar. În prezent, compania Tencent a ajuns să numere venituri anuale care se învârt în jurul sumei de 70 de miliarde de dolari.