Vești bune pentru toată industria auto. Infineon deschide o nouă fabrică care să producă cipuri
Infineon Technologies a deschis o nouă uzină care să producă semiconductori, de data asta în Austria. Compania germană dorește să își dezvolte capacitatea de producție de microcipuri.
Noua fabrică, din Villach, va produce microcipuri cu o grosime de 300 mm, practic, mai subțiri decât un fir de păr. Aceasta va funcționa în tandem cu cea din Dresda, Germania. Împreună cele două vor funcționa ca o „megafabrică” și vor aduce venituri aproape de 2 miliarde de euro pe an, a declarat Infenion într-un comunicat.
„Noua fabrică este o piatră de hotar pentru Infineon, iar deschiderea acesteia este o veste foarte bună pentru clienții noștri”, a declarat CEO-ul Reinhard Ploss, la ceremonia de deschidere la care au participat cancelarul austriac Sebastian Kurz și comisarul UE Thierry Breton.
„Momentul este perfect pentru a dezvolta capacitatea de producție, având în vedere cererea în creștere pentru semiconductori”, a adăugat Ploss.
Mișcarea celor de la Infineon vine într-un moment în care lanțurile globale de aprovizionare sunt supuse unui stres extrem, iar majoritatea producătorilor de automobile sunt nevoiți să oprească producția din cauza lipsei de cipuri.
Dificultățile vor continua
Infineon, principalul furnizor al industriei auto, s-a confruntat cu dificultăți în ceea ce privește îndeplinirea angajamentelor de livrare. Printre evenimentele care i-au îngreunat activitatea se numără fabrica din Texas care a fost distrusă iarna trecută, iar mai recent, pana de curent de la fabrica din Dresda și lockdownul din Malaezia care a oprit producția în această țară.
„Producția suplimentară realizată de fabrica din Villach va satisface cererea tot mai mare de cipuri pentru vehicule electrice, centre de date și instalații eoliene și solare. Dar nu va avea un impact imediat asupra crizei globale de semiconductori”, spun analiștii.
În mod separat, Ploss a spus că se așteaptă ca prețurile cipurilor să crească semnificativ, adăugând că producătorii de semiconductori trebuie să acopere costurile investițiilor pentru a satisface cererea în plină expansiune.
„Ne așteptăm la creșteri semnificative ale prețurilor”, a spus Ploss, adăugând că producătorul de cipuri nu va vinde celui mai mare ofertant într-un moment în care clienții erau dispuși să plătească prețuri astronomice.
„Suntem un partener de încredere atunci când lucrurile cresc, dar și atunci când coboară”, a spus el.