19 mart. 2021 | 10:00

Vestea surprinzătoare de la Google: cum dă o lecție Apple și atrage dezvoltatorii capabili

ACTUALITATE
Vestea surprinzătoare de la Google: cum dă o lecție Apple și atrage dezvoltatorii capabili

Google a avut dintotdeauna o problemă cu atragerea dezvoltatorilor, motiv pentru care, multe dintre aplicațiile noi au fost disponibile inițial doar pentru iPhone, la fel și actualizările. Noua măsură anunțată de americani s-ar putea să schimbe asta.

Până de curând, orice dezvoltator de aplicații pentru mobile ceda 30% din profit către Apple, în cazul în care vorbeam de o aplicație pentru iOS sau către Google, când vine vorba de Android. Din acest motiv, au existat scandaluri majore și procese. Acesta este și motivul pentru care Epic Games nu mai oferă Fortnite pe iPhone și iPad, iar pe Android poți descărca jocul în afara magazinului Play Store.

Începând cu 1 iulie, însă, Google a decis să vină cu o ofertă de nerefuzat pentru dezvoltatorii mai micuți, cei care au încasări în limita a un milion de dolari. Aceștia vor achita un comision către gigantul din Mountain View de doar 15%, în loc de 30%, conform anunțului de pe blogul oficial al companiei.

Având în vedere că majoritatea dezvoltatorilor de Android câștigă sub un milion de dolari, oficialii Google au spus că modificarea va veni ca o veste bună pentru 99% dintre dezvoltatorii de aplicații care își țin aplicațiile pe platformă. Pentru că vorbim de o scădere a taxei cu 50%, de la 30 la 15 procente, Google spune că ”acestea sunt fonduri care vor ajuta dezvoltatorii să-și mărească afacerea într-o etapă critică a afacerii lor, prin angajarea mai multor ingineri, personal de marketing, o capacitate sporită a serverelor și nu numai.” Din momentul în care un dezvoltator a depășit un milion de dolari în încasări, pragul de taxare se va muta înapoi la 30%.

Apple a anunțat o schimbare similară la finele anului trecut, dar în cazul gigantului din Cupertino, dezvoltatorii erau nevoiți să aplice pentru un program special în cadrul companiei. Google face același lucru complet automat, fără nicio intervenție din partea dezvoltatorului. Schimbarea vine cu cu câteva luni înainte de o altă modificare din Play Store anunțată pentru 30 septembrie. De la acea dată, toți dezvoltatorii trebuie să-și proceseze plățile in-app prin intermediul Google.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele