Vestea proastă pentru utilizatorii de Android: ce se întâmplă în 2022, conform experților

Vestea proastă pentru utilizatorii de Android: ce se întâmplă în 2022, conform experților

Foarte mulți utilizatori de Android optează pentru smartphone-urile cu sistemul de operare al celor de la Google din cauza prețului accesibil, dar acest lucru are mari șanse să se schimbe în 2022.

Samik Chatterjee este analist pentru gigantul bancar JP Morgan. Din această poziție, este plătit să identifice trenduri în piață, să-și dea seama în ce direcție evoluează tehnologiile, imobiliarele și o varietate foarte mare de alte domenii. În contextul în care sunt șanse foarte mari să știe despre ce vorbește, previziunile lui pentru 2022 sunt de luat în serios.

Utilizatorii de Android trec la iPhone, în 2022

Până la 1,4 miliarde de utilizatori de Android, care folosesc telefoane ieftine, non-premium, vor trece la iPhone, conform analistului Samik Chatterjee, citează Reuters. Aceștia vor migra la un viitor iPhone SE, primul cu conectivitate 5G, dar unul semnificativ mai ieftin decât celălalte modele din portofoliul Apple.

În prima parte a anului viitor, conform zvonurilor din piață, Apple va lansa un iPhone SE cu 5G. Acesta ar putea fi gadgetul perfect pentru a ținti zona de mid-range din piața de smartphone-uri, dominată momentan de Samsung, Xiaomi, Huawei și alți câțiva producători de telefoane ieftine, majoritatea din China.

”Programul de schimb al Apple pentru alte produse decât iPhone nu este, ce-i drept, la fel de atractiv ca valorile de schimb ale iPhone, ar putea totuși să ducă la un preț mediu de pornire de 269-399 de dolari pentru iPhone SE 5G, ceea ce este încă foarte competitiv”, a declarat analistul Samik Chatterjee, cotat cu cinci stele pe Refinitiv Eikon pentru acuratețea estimărilor sale trimestriale.

La momentul de față, iPhone SE pornește de la aproximativ 399 de dolari, comparativ cu cei 799 de dolari la care, în piața din SUA, poți începe să cochetezi cu un iPhone 13. iPhone 13 Pro începe de la 999 de dolari. Singurul impediment care ar putea pune bețe-n roate planurilor Apple este criza mondială de cipuri și semiconductoare. Aceasta are în continuare șanse să saboteze un număr mare de industrii, până când se va obține independența față de China.

Citește și: