Cel mai ieftin iPhone, cameră foto peste medie: ce zic experții despre noul iPhone SE

Cel mai ieftin iPhone, cameră foto peste medie: ce zic experții despre noul iPhone SE

În cazul în care cochetai de mult timp cu achiziția unui iPhone, au apărut noi semne că ar fi o achiziție mai bună decât se credea la prima vedere, mai ales din prisma abilităților de captură.

În România, iPhone SE costă 2449 de lei. Având în vedere că un iPhone 11 Pro Max poate sări până la 7899 lei cu 512GB, nu este nicio surpriză faptul că noua iterație de SE este cel mai ieftin terminal nou din portofoliul companiei. În contextul în care ambele gadgeturi menționate au același procesor, diferențele majore țin de performanța foto, ecran sau carcasă.

Când vine vorba de foto, cei de la DxOMark tocmai au publicat review-ul pentru camera frontală și camera principală de la iPhone SE. Din câte se pare, hardware-ul pe partea de captură, senzori și lentile este identic cu cel de la iPhone XR, lansat în octombrie 2018. Ca urmare și rezultatele de performanță sunt similare, deși noul SE are avantajul unor funcții suplimentare datorită puterii de procesare sporite.

Vorbim de un senzor principal de 12 megapixeli cu F/1.8 diafragmă, autofocus cu phase-detection, stabilizare optică de imagine și zoom digital de 5X. Camera frontală are 7 megapixeli cu diafragmă F/2.2. După standardele actuale, nu este neapărat o configurație cu care te poți lăuda.

Per ansamblu, iPhone SE s-a bucurat de un scor de 101 puncte pentru camera principală și 84 de puncte la selfie-uri. Printre particularitățile pozitive ale aparatului se numără abilitatea de a estima corect expunerea și contrastul. Algoritmul software de HDR dezvoltat in-house de Apple facilitează semnificativ acest proces. Telefonul se comportă bine atât când vine vorba de imagini imortalizate între patru pereți, cât și în exterior. Umbrele și zonele întunecate din cadruri sunt reproduse bine. Balansul de culoare corect și nivelul de saturație reprezintă alte câteva detalii care merită un pic de laudă în cazul celui mai ieftin iPhone. Dacă îți cumperi telefonul doar pentru poze, ar fi bine să parcurgi review-ul complet DxOMark.

Citește și: