Vestea dimineții de la Dacia: ce se întâmplă cu prețul la Spring. Abia acum afli dacă merită banii

Vestea dimineții de la Dacia: ce se întâmplă cu prețul la Spring. Abia acum afli dacă merită banii

Dacia Spring e primul model electric al producătorului român și, prin urmare, e extrem de așteptat. Prețul, însă, e un aspect extrem de important.

Dacia Spring, prima electrică a constructorului de la Mioveni, se pregătește să ajungă și în România. Primele livrări vor fi făcute în luna septembrie. Până atunci, însă, modelul a ajuns pe alte piețe – Franța și Germania.

Mașina a ajuns în special la dealeri, dar și la companii de car-sharing, interesate să aducă în gama lor și prima electrică produsă de Dacia.

În Germania, spre exemplu, producătorul a anunțat și prețul. Unul la care nu te așteptai.

Cât costă Dacia Spring în Germania

Modelul are un preț de pornire de 20.490 de euro pe piața germană, pentru versiune Comfort. Subvențiile de acolo, însă, pot reduce prețul mașinii cu 9.570 de euro.  Dacă se în calcul și subvenția oferită de stat, atunci se poate cumpărat cu un preț sub 11.000 de euro.

Pentru varianta “Comfort Plus”, prețul se duce la 12.220 de euro, aplicând subvenția oferită de statul german.

În acest fel, cel mai ieftin Spring ce poate fi comandat în Germania va costa 10.920 de euro, cu circa 1.500 de euro în plus față de prețul de pornire din România. Echiparea superioară, Comfort Plus, este disponibilă pentru comenzi la 21.790 de euro, având ca echipamente standard navigația de 7 inci, senzori de parcare și cameră de marșarier.

Chargerul rapid, de 30 kW, este disponibil opțional, contra cost.

Pe de altă parte, se știe și prețul din Franța. Pe piața din Hexagon, prețul de pornire pentru Dacia Spring va fi de 16.990 de euro. Și francezii primesc, însă, subvenții de la stat, așa că prețul va fi mult mai mic după aplicarea acestora.

Spring este în momentul de faţă cel mai accesibil automobil electric de pe piaţa europeană – are un preț de pornire de aproximativ 18.000 de euro, dar dacă prinzi să-l cumperi cu subvenție de la stat, plătești sub 10.000 de euro.