Primele modele Dacia Spring au ajuns deja în Europa: cine se bucură de electrica producătorului de la Mioveni

Primele modele Dacia Spring au ajuns deja în Europa: cine se bucură de electrica producătorului de la Mioveni

Dacia susține că a livrat deja primele modele Spring către cei care au comandat autoturismul electric. Mii de mașini au fost expediate.

Primele modele Dacia Spring, prima electrică a producătorului de la Mioveni, au ajuns deja la clienții de pe mai multe piețe din Europa. E vorba de aproximativ 2.000 de exemplare, după cum scrie profit.ro.

Primele modele au fost înmatriculate în Europa din luna iunie. Modelul e produs în China.Cele mai multe dintre acestea sunt mașinile de dealer, care vor fi utilizate pentru showroom-uri și pentru teste, dar numărul mare al acestora a urcat Spring direct în topurile de vânzări.

Dacia Spring a ajuns în Europa

Odată cu primele livrări, Dacia a început să devină un constructor relevant pe piața de automobile electrice din Europa. În total, s-ar fi înmatriculat peste 1.700 de mașini.

Modelele au ajuns la dealeri, dar și la firmele care au flote în sistem car-sharing – așa cum e cazul companiei Leclerc din Franța.

Cele mai multe automobile Dacia Spring au fost înmatriculate în Italia, cu un total de 618 unități. Spring a reușit să ocupe locul patru în clasamentul autoturismelor complet electrice din peninsulă, fiind depășit de liderul Tesla Model 3, Fiat 500 și Renault Twingo.

A doua cea mai mare livrare a avut loc în Franța, unde s-au înmatriculat 556 unități Spring, un volum care plasează modelul mărcii românești pe locul nouă, în urma unor modele populare precum Tesla Model 3, Renault Zoe sau Peugeot e-208.

Și în Germania, cea mai mare piață auto din Europa și a doua după Norvegia pe segmentul de electrice Dacia Spring a înmatriculate primele sale exemplare, cu un volum de 372 de unități înmatriculate. În Spania, o piață care încă nu s-a deschis foarte mult automobilelor electrice, Spring a înmatriculat 149 de unități.

Ce se întâmplă cu comenzile din România

Teoretic, primele comenzi ar trebui onorate și în România în luna septembrie. Recent, producătorul a anunțat că acceptă comenzi și prin programul Rabla Plus.

“Redeschidem comenzile pentru modelul electric Dacia Spring. Acestea se vor accepta în limita notelor de înscriere în programul Rabla Plus, desfăşurat prin PSIPAN”, se arată într-un comunicat al reprezentanților Dacia.

Spring este în momentul de faţă cel mai accesibil automobil electric de pe piaţa europeană – are un preț de pornire de aproximativ 18.000 de euro, dar dacă prinzi să-l cumperi cu subvenție de la stat, plătești sub 10.000 de euro.