24 sept. 2021 | 07:18

Vestea dimineții de la Banca Transilvania: clienții se vor bucura, ce se întâmplă cu banii

ACTUALITATE
Vestea dimineții de la Banca Transilvania: clienții se vor bucura, ce se întâmplă cu banii

Miercuri, acționarii Băncii Transilvania au aprobat distribuirea de dividende în numerar de 425,75 milioane de lei din profitul anului 2020.

Trebuie menționat faptul că decizia adoptată de acționarii Băncii Transilvania vine într-un moment deosebit de important pentru instituția financiară. Practic, depozitele clienţilor au ajuns la 97,2 miliarde de lei, dintre care 65,9 miliarde de lei reprezintă economiile persoanelor fizice, iar restul ale persoanelor juridice.

Ce se întâmplă cu banii Băncii Transilvania

Nu în ultimul rând, a fost distribuită suma de 74,25 de milioane de lei din rezervele aferente anului 2019, în valoare totală de 500 milioane de lei.

Conform informațiilor apărute în spațiul public, dividendul brut a fost stabilit la 0,07922085114 lei pe acţiune.

Deși rezultatele financiare ale BT arată excepțional, concurența este extrem de puternică pe piața bancară din țara noastră. Banca Transilvania își vede amenințată poziția de lider, de către OTP Bank.

Rezultatele financiare ale OTP Bank bagă spaima în concurența de pe piața bancară. Instituția a înregistrat în prima jumătate a acestui an un profit consolidat după impozitare de 27 de milioane de lei.

Vorbim despre o creștere cu 50% faţă de primul semestru al anului trecut.

„Paşii pe care îi facem cu hotărâre în programul nostru de creştere la nivel naţional sunt confirmaţi de rezultatele acestor prime şase luni ale anului. Piaţa exprimă o nevoie solidă de finanţare, iar programele noastre de investiţii, în zona operaţională, digitalizare sau dezvoltare de produs, au exact acest scop, de a atrage noi clienţi şi de adaptare constantă a ofertei.

Corelaţia este directă, cu rezultate frumoase în ceea ce priveşte împrumuturile noi sau creşterea pentru linia împrumuturilor performante, unde suntem deja în linie pentru atingerea ţintei de creştere pentru acest an”, a declarat Gyula Fater, director general OTP Bank România.

Cifrele oficiale arată că prima jumătate a anului a fost extrem de profitabilă pentru instituția bancară, înregistrându-se pentru OTP Group un profit consolidat ajustat de 246 de miliarde de forinţi (3,373 de miliarde de lei). De asemenea, profitul contabil a fost de 215 miliarde forinţi (2,946 de miliarde de lei).