10 aug. 2021 | 18:50

Anunțul Banca Transilvania la care nu se aștepta nimeni: toți clienții trebuie să știe ce oferă acum

ACTUALITATE
Anunțul Banca Transilvania la care nu se aștepta nimeni: toți clienții trebuie să știe ce oferă acum

Din grijă pentru natură, Banca Transilvania lansează pentru clienții săi carduri prietenoase cu mediul înconjurător. Mai mult decât atât, BT si-a propus ca, până în 2022, toate cardurile nou emise să fie eco-friendly.

Potrivit reprezentanților băncii, noua măsură are un impact major asupra mediului. Transformarea portofoliului de carduri Visa Classic in unul eco-friendly inseamna reducerea amprentei de carbon cu 36%.

Primul card eco-friendly din România este cardul de debit BT Visa Classic

Banca Transilvania are de acum înainte în portofoliu carduri prietenoase cu mediul, realizate din plastic reciclat și elemente biodegradabile. Primul card eco-friendly din România este cardul de debit BT Visa Classic.

Într-o primă etapă vor fi emise în această versiune cardurile noi, iar ulterior vor fi și cele reemise ca urmare a expirării cardului. Noua varianta păstrează toate funcționalitățile cardului existent – de la acces la contul curent în lei, la plăti contactless.

“Ne bucurăm să marcăm o nouă premieră pe piață. Prin transformarea cardurilor într-o versiune prietenoasă cu mediul contribuim la reducerea impactului negativ asupra acestuia. Infrastructură și obiceiurile de plata nu permit deocamdată să avem doar carduri digitale, însă ne bucurăm să avem la Banca Transilvania suportul fizic într-o formă eco-friendly, în perioada de tranziție spre un mediu 100% digital. Este un pas esențial pentru noi, ca lider al pieței cardurilor, în susținerea implementării economiei circulare, pornind de la cel mai mare portofoliu de carduri, Visa Classic”, declară Oana Ilas. Director Executiv Retail Products Management & Development, Banca Transilvania.

„Banca Transilvania a început cu Visa Classic transformarea portofoliului de carduri pentru că este cel mai întâlnit card în rândul clienților săi, cu peste 2,9 milioane de carduri în circulație. Transformarea acestui portofoliu în unul eco-friendly înseamnă reducerea amprentei de carbon cu 36%.

Tot pentru protejarea mediului și reducerea consumului, BT va înlocui cardurile existente cu variante din plastic reciclat pe măsură expirării, și nu înainte de acest moment”, au transmis reprezentanții Băncii Transilvania.

Noile carduri BT Visa Clasic sunt realizate în colaborare cu IDEMIA, lider global în identitate augmentată și în industria tehnologiilor inovatoare de plăti.

„IDEMIA este mândră că este un partener pe termen lung al Băncii Transilvania și că îi susține obiectivele de sustenabilitate cu soluțiile noastre GREENPAY, oferind noi produse și servicii mai ecologice, în conformitate cu cererea în creștere a consumatorilor pentru astfel de produse. Migrarea către plasticul reciclat reduce risipă de plastic, economisește energie, limitează consumul de petrol și reduce emisiile de gaze cu efect de seră, pentru a contribui la atenuarea încălzirii globale și la reducerea poluării aerului, care este una dintre cele mai presante probleme ale lumii noastre moderne”, afirmă Tomas Kovarik, vicepreședinte CEE & CIS, Financial Institutions, IDEMIA.