18 nov. 2021 | 07:50

Vestea dimineții, de la Banca Transilvania: ce se întâmplă cu banii tăi

ACTUALITATE
Vestea dimineții, de la Banca Transilvania: ce se întâmplă cu banii tăi

Banca Transilvania schimbă regulile privind dobânzile. Într-o perioadă marcată de un puternic trend inflaționist la nivel internațional, orice mișcare de acest tip vine în sprijinul finanțelor clienților.

Conform unui anunț făcut miercuri de reprezentanții instituției bancare, vor fi majorate dobânzile pentru depozitele de economii. Noua regulă să aplică la economiile în lei, au mai spus reprezentanții Băncii Transilvania.

Banca Transilvania marește dobânzile pentru economiile in lei”, a anunțat instituția.

De ce e importantă această majorare? Ei bine, randamentele economiilor vor crește. Va fi mai convenabil să pui deoparte lei, datorită unor dobânzi mai mari.

Desigur, înainte de a decide să economisești și să te bazezi pe dobândi, trebuie să faci anumite calcule și să vezi dacă noua formulă te avantajează, în contextul sensibil al creșterii prețurilor pe care îl traversăm acum, cu toții.

Banca Transilvania crește dobânzile la produsele de economisire în lei pentru persoanele fizice și juridice cu până la 0,65 puncte procentuale. Este vorba de depozitele cu dobândă fixă, constituite pe o perioadă de 12, 24 si 36 de luni.

Noile dobânzi la depozitele Băncii Transilvania:

Persoane fizice:

Depozit pe 1 an: 1,9% (de la 1,6%);
Depozit pe 2 ani: 2,1% (de la 1,65%);
Depozit pe 3 ani: 2,3% (de la 1,85%).

Persoane juridice:

Depozit pe 1 an: 1,5% (de la 0,85%);
Depozit pe 2 ani: 1,8% (de la 1,35%);
Depozit pe 3 ani: 2% (de la 1,4).

Asociații, ONG-uri, fundații:

Depozit pe 1 an: 1,9% (de la 1,35%);
Depozit pe 2 ani: 2,1% (de la 1,5%);
Depozit pe 3 ani: 2,3% (de la 1,8%).

Conform unei informări a reprezentanților instituției, se pare că românii pun din ce în ce mai mulți bani deoparte, pentru zile negre sau pentru anumite investiții și achiziții mai costisitoare, pe care și le doresc.

BT spune că oamenii economisesc mai mult acum decât o făceau în urmă cu un an.

Depozitele clienților la nivelul Grupului Financiar BT, la sfârșitul primelor 9 luni ale anului, au ajuns la 99,4 miliarde lei, în creștere cu 9,3% fața de începutul anului. 67,8 miliarde lei sunt economiile persoanelor fizice, iar 31,6 miliarde lei, ale persoanelor juridice.