Vei plăti mai mult pentru noua Dacia Duster: ce preț are versiunea facelift

Vei plăti mai mult pentru noua Dacia Duster: ce preț are versiunea facelift

Dacia a promis o versiune facelift pentru actuala generație Duster, dar îmbunătățirile costă. Iată ce preț ar putea avea noul model.

Dacia se pregătește să lanseze noua versiune facelift a SUV-ului Duster, un model ajuns la cea de-a doua generație. Constructorul autohton pregătește un model cu ceva îmbunătățiri, unele sesizabile inclusiv la nivel de design.

Lansarea e programată pentru luna viitoare, iar presa franceză avansează deja un preț. Noul Duster facelift va costa cu cel puțn 1.000 de euro mai mult decât modelele pe care le poți cumpăra în prezent.

Ce preț are Dacia Duster, versiunea facelift 2021

Lansarea comercială e programată pentru luna iunie, dar comenzile vor fi onorate începând cu luna septembrie. Prețul va fi unul pe măsură.

Actuala generația Duster are un preț de pornire de 14.050 de euro în România, dar modelul, odată achiziționat prin programul Rabla, poate fi cumpărat chiar și cu 12.250 de euro, versiunea de bază. Pentru versiunea facelift, însă, e posibil să plătești cu cel puțin 1.000 de euro mai mult.

E posibil, așadar, ca prețul de pornire să sară de 15.000 de euro. Important de precizat și ce primești în acești bani.

Va fi un model care va arăta ceva mai robust, datorită liniilor de design. În plus, celebrul Y de la farurile aduse pe noile generații de Logan și Sandero se vor regăsi și pe Duster facelift. Producătorul autohton readuce cutia automată EDC, cu dublu ambreiaj, care va fi disponibilă cu motorul TCe 150, iar sistemul multimedia va fi noul Media Display/Media Nav oferit pe Sandero, împreună cu un display de 8 inci și conectivitatea Apple CarPlay și, respectiv, Android Auto.

Sistemul hibrid, însă, nu se va regăsi pe această nouă variantă. Va fi introdus, cel mai probabil, pe modelul pregătit pentru 2024 – adică Duster 3.

Despre acea generația, Dacia a oferit ceva indicii: cât privește prețul, e posibil să coste cu aproximativ 30% mai mult decât ce plătești în prezent. Dar s-ar putea să ai o surpriză și să poți cumpăra Duster 3 în variantă electrică sau hibrid.

Citește și: