20 mai 2021 | 07:30

Vaccinarea, din ce în ce mai importantă în România: beneficii semnificative pentru vaccinați, de la 1 iunie

ACTUALITATE
Vaccinarea, din ce în ce mai importantă în România: beneficii semnificative pentru vaccinați, de la 1 iunie

Începe să fie din ce în ce mai complicat să-ți trăiești viața de nevaccinat în România, mai ales dacă ai o afinitate pentru evenimente, de la nunți la concerte. Autoritățile de la București tocmai au anunțat schimbări majore de la 1 iunie.

Viața organizatorilor de evenimente, de la nunți și botezuri până la festivaluri de trei zile pare să fie mai complicată în 2021, la finalul pandemiei, decât în 2020, când pandemia era în toi. Vaccinarea pare să fie principalul criteriu pentru ca un concert să se desfășoare ca pe vremuri. În cazul unei nunți, vaccinații au de asemenea un beneficiu important.

Singurul detaliu care s-a schimbat este că Florin Cîțu nu mai are o fixație pentru atingerea pragului de cinci milioane de persoane vaccinate, fiind conștient probabil că a fost cam ambițios. ”Putem să atingem cinci milioane, dar nu acesta este obiectivul. Obiectivul este să depăşim pandemia şi nu se poate decât prin vaccinare”, a declarat Florin Cîţu, miercuri, după şedinţa de Guvern, întrebat dacă va fi atins pragul de 5 milioane de persoane vaccinate la 1 iunie. În același context, premierul a adăugat că ”românii au înţeles mesajul şi se vor vaccina, în primul rând pentru sănătatea lor”.

Florin Cîțu și relaxarea restricțiilor pentru vaccinații din România

De la 1 iunie, restricțiile din România în contextul pandemiei de coronavirus se vor mai relaxa, a spus premierul. Afirmația este în opoziție cu declarațiile președintelui Klaus Iohannis. Șeful statului a spus că depind de vaccinare, anunţând 5 milioane de persoane vaccinate la 1 iunie, 6 milioane la 1 iulie şi 7 milioane la 1 august.

Dincolo de aceste particularități de context, trebuie reținute următoarele două aspecte care se vor schimba de la 1 iunie. Nunțile, botezurile, mesele festive se pot organiza în exterior cu maximum 70 de persoane, iar în interior cu maximum 50 de persoane. Dacă organizatorul garantează că toate persoanele sunt vaccinate se renunță la restricționarea numărului de participanți.

În același timp, la sălile de sport, numărul de participanți e restricționat, dar dacă managerul garantează că sunt toate persoanele vaccinate, numărul de participanți poate să crească. Pentru comparație, anul trecut, când s-a decis deschiderea sălilor de sport în pandemie, astfel de restricții nu au existat.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele