USB-C le face pe toate: actualizarea care te va ajuta enorm, pe toate planurile
USB a început ca un port util, dar limitat, pentru conectarea tastaturilor, mouse-urilor și imprimantelor la PC-uri. Ulterior, a eliminat Firewire și alte porturi, deoarece viteze mai mari îi permit să abordeze sarcini mai solicitante. Ultimul apărut în scenă este USB-C și pare că le face pe toate.
De-a lungul timpului, s-a dovedit util pentru încărcarea telefoanelor, pe măsură ce a început revoluția mobilă, deschizând calea utilizării sale, oferind energie și nu doar date. Opțiunea Gama de putere extinsă de 240W înseamnă că USB probabil își va extinde din nou terenul.
Cablurile care suportă 240 de wați vor avea cerințe suplimentare pentru a se potrivi noilor niveluri. Și USB-IF va necesita ca firele să poarte pictograme specifice „astfel încât utilizatorii finali să poată confirma vizual că respectivul cablu acceptă până la … 240W”, se arată în documentul de specificații al USB-IF.
Odată cu schimbarea, te poți aștepta, de asemenea, la un nou aspect pentru cablurile cu putere redusă, numit Gama de putere standard. „Pentru livrarea de energie USB, fiecare ansamblu de cablu este identificat ca fiind utilizabil numai pentru funcționarea Standard Power Range (SPR) sau utilizabil atât pentru operarea SPR, cât și pentru gama Extended Power Range (EPR)”, se menționează în specificație. Produsele de cabluri cu putere mai mare de astăzi, care pot transporta curent de până la 5 amperi, vor fi înlocuite cu cabluri EPR.
O capacitate de 240 wați este suficientă pentru a rula monitoare mai mari, sisteme, laptopuri pentru jocuri și alte dispozitive. Monitorul 4K UltraSharp de 32 de inci de la Dell are o putere maximă de utilizare de 230 de wați, de exemplu, același nivel cu laptopul de gaming Omen de 17 inci de la HP. Totuși, asta nu este suficient, având în vedere anumite PC_uri de gaming care depășesc rapid 240 de wați sau imprimantele laser.
USB-C le face pe toate cu ajutorul ultimei actualizări
Creșterea puterii a determinat USB-IF să adauge o secțiune lungă la standardul USB-C, cu sfaturi despre modul în care producătorii pot preveni problemele de curent electric care se formează prin aer între mufa USB-C și port atunci când deconectezi un dispozitiv.
„Scopul atenuării arcurilor nu este neapărat prevenirea completă a arcurilor, ci prevenirea deteriorării pinilor conectorilor din cauza arcurilor care pot apărea în continuare”, se menționează în document.
USB-C este o varietate relativ nouă de porturi ovale și cabluri reversibile, un design care înseamnă că nu mai trebuie să îți mai faci griji care este capătul care vine la priză. Designul înseamnă, de asemenea, că același cablu funcționează pe telefoane, tablete și PC-uri. Specificația USB-C nu este singura care acoperă modul în care funcționează porturile și cablurile USB. USB-ul principal de azi 3.2 și noul USB 4 guvernează modul în care datele sunt trimise prin cabluri.
Specificația USB PD a fost actualizată la versiunea 3.1 pentru a se potrivi cu nivelul de putere de 240W, potrivit specificațiilor USB-IF. USB 4 a încorporat tehnologia Thunderbolt, dar USB 4 este rar. Acesta tocmai a sosit pe laptopurile mai noi, iar Thunderbolt oferă unele avantaje de fiabilitate. Thunderbolt folosește porturile USB-C ale unui laptop printr-o reutilizare numită „modul alt”, dar nu toate porturile USB-C acceptă Thunderbolt.
Modul Alt îți permite, de asemenea, să conectezi cablurile HDMI și DisplayPort ale monitoarelor externe în porturile USB-C. Cu toate acestea, cablurile HDMI rămân obișnuite, iar zvonurile sugerează că Apple ar putea restaura portul HDMI după ani de zile oferind doar porturi combinate USB-C / Thunderbolt, potrivit raportului CNET.