30 aug. 2021 | 15:35

Unde e ideal să începi o afacere în Europa: pe ce loc e România

ACTUALITATE
Unde e ideal să începi o afacere în Europa: pe ce loc e România

Sectorul de afaceri este unul riscant, dar din ce în ce mai mulți tineri își încep o afacere. În primul rând, au început să investească în Marea Britanie. Crearea unei entități juridice durează doar cinci zile. România este abia pe poziția a zecea. La noi, punctul forte sunt costurile mici de înființare și faptul că există o diferență redusă între potențialul financiar al bărbaților și cel al femeilor.

Unde ai succes dacă îți deschizi afacere

Așadar, conform unui studiu realizat de Tide, citat de Economica, principalul furnizor de servicii bancare digitale pentru întreprinderi și freelanceri din Marea Britanie, România a obținut 73 de puncte din o sută. Ocupăm, deci, poziția a zecea în clasament.

Punctul nostru forte este diferența mică între veniturile salariale ale femeilor în raport cu ale bărbaților. Suntem pe poziția a doua după Luxembourg la acest capitol. De asemenea, suntem pe poziția a cincea în funcție de costurile de înființare a unei societăți, după Slovenia și UK, unde procesul este gratuit, Irlanda și Danemarca.

România este pe locul opt după rata șomajului, iar în ceea ce privește timpul necesar pentru a deschide o afacere suntem pe locul zece, cu 20 de zile.

Marea Britanie a fost desemnată cea mai bună țară europeană pentru a începe o afacere datorită economiei mari, ratei scăzute a șomajului și ușurinței cu care se poate începe și conduce o afacere.

Irlanda ocupă o poziție secundă, fiind urmată îndeaproape de Olanda, pe locul al treilea. Surpriza clasamentului este Estonia, care a ajuns pe locul cinci, după ce a obținut rezultate foarte bune în multe categorii diferite.

Luxemburg are cea mai mică diferență de salarizare între femei și bărbați dintre toate țările analizate în studiu, iar Germania este lider la categoria PIB. În final, Republica Cehă are cea mai mică rată a șomajului.