Una dintre cele mai iubite mărci auto din lume pariază tot pe segmentul electric. Pe ce va cheltui 1 miliard de dolari

Una dintre cele mai iubite mărci auto din lume pariază tot pe segmentul electric. Pe ce va cheltui 1 miliard de dolari

Nissan, una dintre cele mai iubite mărci auto din lume, are planuri cu privire la viitorul electric al companiei.

Japonezii vor investi 1,38 de miliarde de dolari în construirea unei fabrici gigantice în Sunderland, Marea Britanie.

Proiectul este supranumit Nissan EV36Zero și reprezintă un pas uriaș pe care compania auto îl face către segmentul de mobilitate electrică, verde, aliniindu-se standardelor de poluare acceptate de majoritatea producătorilor auto globali, în vederea reducerii emisiilor de gaze cu efect de seră.

Așa-numitele „gigafabrici” (gigafactory)- un termen inventat de CEO-ul Tesla Elon Musk – sunt facilități care produc baterii pentru vehicule electrice pe scară largă.

Constructorul japonez a declarat că lansează proiectul împreună cu Envision AESC, o companie de tehnologie a bateriilor și Consiliul Local Sunderland.

Peste 1.000 de angajați vor lucra pentru a dezvolta proiectul Nissan EV36Zero

Compania a mai declarat că 1.650 de noi locuri de muncă vor fi create la centru: 900 la Nissan și 750 la Envision AESC.

Directorul operațional Nissan, Ashwani Gupta, a declarat că această mișcare demonstrează „foaia noastră de parcurs către … neutralitatea carbonului”.

Constructorul japonez este decis să parieze totul pe mobilitatea electrică și consideră că acesta este viitorul industriei auto.

Prin acest proiect inedit, Nissan se alătură multor alte mari companii auto din întreaga lume, care încearcă să se concentreze pe dezvoltarea bateriilor pentru mașinile electrice.

În acest sens, îți amintesc faptul că, la începutul acestei săptămâni, producătorul francez de automobile Renault a anunțat că a semnat „două parteneriate majore” legate de proiectarea și producerea bateriilor pentru vehicule electrice.

La rândul său, gigantul Volkswagen a anunțat în luna martie că intenționează să înființeze mai multe gigafabrici în Europa până la sfârșitul deceniului.