Un om și-a construit propriul aparat de raze X, după ce spitalul l-a taxat cu 70.000 de dolari

Un om și-a construit propriul aparat de raze X, după ce spitalul l-a taxat cu 70.000 de dolari

Un bărbat și-a construit propriul aparat de raze X, după ce a primit o factură de la spital de peste 69.000 de dolari.

Într-un videoclip, YouTuberul Willam Osman începe să aleagă care dintre bunurile sale urmează să înceapă să le vândă pentru a plăti datoria. Din fericire, va trebui să plătească doar în jur de 2.500 de dolari datorită asigurării sale de sănătate. Dar așa cum explică în clip, multe milioane de americani nu ar avea aceeași soluție. Aparent, factura l-a făcut să se gândească: ar putea să-și facă propriul aparat cu raze X mai ieftin?

Poți vedea mai jos acest aparat de raze X, construit acasă

Răspunsul este un „da” destul de clar, dar există cu siguranță alți factori pe care ar trebui să îi iei în considerare înainte de a încerca singur acasă. În principal, vrei să explodezi plin de radiații? Așa cum spune inginerul însuși: „Voința mea de a face știință este semnificativ mai puternică decât voința mea de a trăi. Aceasta este cea mai periculoasă armă pe care am construit-o vreodată”.

Osman a strâns ceea ce avea nevoie pentru aparat: un tub de vid cu raze X de 155 de dolari pe care l-a recuperat dintr-un aparat de raze X dentar rupt pe care l-a cumpărat de pe eBay, o rolă de plumb, mai multe contoare Geiger și o sursă de energie electrică capabilă să livreze 60.000 de volți.

Cu echipamentul, care a ajuns la mult mai puțin decât i-a încasat spitalul pentru radiografie, a reușit să producă o imagine destul de bună a unui os de deget.

„Razele X produse nu sunt la fel de dăunătoare ca o scanare CT”, a declarat radiologul Dr. Michael Cellini.

Cu toate acestea, este destul de impresionant faptul că este posibil să-ți creezi propriul aparat X-ray în garajul tău, relativ ieftin, chiar dacă este inutil pentru un diagnostic mai complex.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: