04 iul. 2021 | 16:50

Un nou model Tesla a luat foc în timp ce șoferul se afla la volan

ACTUALITATE
Un nou model Tesla a luat foc în timp ce șoferul se afla la volan

Un nou Tesla Model S Plaid a luat foc marți în timp ce șoferul se afla la volan, potrivit Charles McGarvey, șeful pompierilor din Lower Merion, Pennsylvania.

O Tesla Model S în anul 2021 a luat foc marți seară în Haverford, Pennsylvania, în timp ce proprietarul autoturismului se afla la volan.

Tesla a început livrările modelului S Plaid, o nouă versiune performantă a sedanului său electric emblematic, în iunie.

Livrarea trebuia să înceapă, însă, încă din februarie. Întârzierea a fost explicată chiar de către CEO-ul Tesla, Elon Musk. Musk a declarat că dezvoltarea a implicat „mai multe provocări decât era de așteptat” și a adăugat că a fost nevoie de mai mult timp pentru a se asigura că bateria noilor S și X este sigură.

tesla-incendiu

Șoferul ar fi observat cum iese fum din mașină

Avocații șoferului susțin că acesta ar fi observat fum provenind din partea din spate a mașinii. În acel moment, șoferul a încercat să deblocheze și să deschidă ușile, dar a trebuit să forțeze ieșirea din vehicul, deoarece încuietorile păreau să nu funcționeze corect.

După ce a părăsit mașina, aceasta a început să se miște singură și imediat a fost complet cuprinsă de flăcări.

Potrivit autorităților locale, două echipaje de pompieri s-au chinuit mai bine de trei ore pentru a stinge incendiul, reușind în cele din urmă să anihileze orice urmă de pericol.

Proprietarul, a cărui identitate nu a fost dezvăluită, și-a ales avocați puternici pentru a fi reprezentat în acest caz, de pe urma căruia ar putea obține despăgubiri serioase de la gigantul Tesla.

Acesta este reprezentat de Mark Geragos de la Geragos & Geragos din Los Angeles și Jason Setchen de la Athlete Defender din Miami.

Un purtător de cuvânt al Administrației Naționale pentru Siguranța Traficului pe Autostrăzi a declarat  că este în legătură cu instituțiile și producătorul pentru a aduna mai multe informații despre incident.

“Dacă datele sau investigațiile arată un defect sau un risc inerent pentru siguranță, NHTSA va lua măsurile necesare pentru a proteja publicul”, a spus purtătorul de cuvânt.