Un concept nou de călătorie: Iahtul zburător

Un concept nou de călătorie: Iahtul zburător

Mașinile zburătoare vor deveni doar o joacă de copii, după ce vei afla de noua invenție a designerului Yelken Octuri. Acesta a proiectat un iaht zburător, demn de filmele SF.

Iahtul zburător înglobează două forme de transport care la prima vedere nu au multe în comun, și le combină într-o singură navă spectaculos de sălbatică: un trimaran oceanic care se transformă într-un avion de dimensiuni jet.

În modul „Barcă”, lungimea de aproape 5 metri și grinda de circa 3 metri oferă suficient spațiu interior pentru a servi ca un iaht cu motor de 10 persoane, în timp ce în modul „Avion”, anvergura aripilor de peste 9 metri și cele patru motoare oferă suficientă ridicare și propulsie pentru viteză maximă de 242 mph.

iahtul-zburator

Yachtul zburător are o componentă suplimentară – 14.000 de metri pătrați de velă pe patru catarge înalte de peste 4 metri – care îi conferă un design mult mai complicat, cel puțin dacă ar fi pus în funcțiune în lumea reală. Nava multifuncțională folosește pânzele pentru propulsie, iar când pânzele se retrag, catargele coboară pentru a deveni aripi.

iaht-zburator

Există oameni care ar fi dispuși să cumpere iahtul zburător

Pe site-ul său, Octori menționează că detaliile tehnice ale mașinăriei sunt fantaziste, chiar și așa, însă, spune că e contactat de multe persoane interesate să cumpere iahtul zburător. Octuri a declarat ca mulți oameni îi scriu, întrebându-l care este prețul inenției care pare să vină din alte timpuri.

Designerul a aruncat literalmente legile ingineriei și fizicii la gunoi cu acest concept SF.

Octuri s-a concentrat asupra a ceea ce credea că arăta grozav, mai degrabă decât să dezvolte un plan fezabil pentru o navă crossover. Prin urmare, din punct de vedere funcțional, el nu a fost gândit să fie pus în funcțiune în viața reală, dar ne oferă o perspectivă asupra a ceea ce s-ar putea inventa pe viitor, în industria aceasta.

Citește și: