15 mai 2021 | 11:13

Un angajat Apple, dat afară din cauza afirmațiilor misogine: ce s-a întâmplat

ACTUALITATE
Un angajat Apple, dat afară din cauza afirmațiilor misogine: ce s-a întâmplat

Apple vrea să arate că e o companie care are grijă să respecte corectitudinea politică. Un angajat a fost dat afară din cauza afirmațiilor misogine.

Un angajat Apple a fost dat afară din cauza declarațiilor misogine. E vorba de Antonio Garcia-Martinez, căruia i-a fost încetat contractul de muncă din cauza unor afirmații făcute la adresa femeilor. El ar fi spus, între altele, că femeile sunt  „soft and weak” și „generally full of shit” (moi și slabe și, în general, pline de…. prostii).

El fusese recent angajat la compania condusă de Tim Cook.

Un angajat Apple dat afară din cauza afirmațiilor misogine

Se pare că mai mulți colegi ai fostului angajat Apple s-au declarat contrariați de spusele acestuia, motiv pentru care Apple a decis să-i rupă contractul. Declarațiile misogine și sexiste au fost făcute în cartea pe care Garcia-Martinez o scrisese – denumită Chaos Monkeys.

El ocupase în trecut și funcția de Product Manager la Facebook și începuse munca la Apple în luna martie, potrivit informațiilor disponibile pe pagina sa de LinkedIn.

Pe internet a început să circule un screenshot din cartea sa, publicată în 2016. Citatul s-a viralizat rapid pe Twitter și a ajuns și la șefii Apple, care au decis să-i desfacă imediat contractul de muncă.

E o direcție care se observă în toate marile companii care încearcă să arate că-s corecte din punct de vedere politic și atunci resping imediat declarațiile care ar putea fi considerat controverse și care ar putea stârni dezbateri aprinse pe internet și nu numai.

Recent, spre exemplu, Instagram anunța că va oferi o mai mare libertate celor care militează pentru identitatea de gen. Platforma deținută de Facebook a adăugat noi variante de pronume pentru profilurile utilizatorilor săi și le permite acestora să adauge până la 4 astfel de pronume. Acestea vin dintr-o listă de câteva zeci disponibile, iar utilizatorii sunt încurajați să vină cu noi sugestii dacă le au.

E o schimbare care se aplică deocamdată în Statele Unite, Canada, Australia și Marea Britanie, dar va fi extinsă curând pentru toată lumea.