Uiți de Zanzibar cu turismul spațial: proiectul care pregătește deja primul zbor

Uiți de Zanzibar cu turismul spațial: proiectul care pregătește deja primul zbor

Dacă în acest moment e un must have să călătorești în Emirate, în 2022 trendul cel mai râvnit va fi să călătorești în spațiu. Acest lucru va fi posibil, după cum anunță o celebră companie care se pregătește de lansarea acestui serviciu, de anul viitor.

Firma de turism spațial a lui Richard Branson, Virgin Galactic, a anunțat marți că și-a extins flota de nave suborbitale. Noua bijuterie a companiei este un nou avion spațial denumit VSS Imagine, primul SpaceShip III .

Lansarea VSS Imagine oferă companiei de turism spațial o a doua navă spațială pentru a începe testarea, deoarece Virgin Galactic continuă să lucreze la testarea finală a VSS Unity, următorul său test de zbor spațial fiind așteptat în luna mai.

Funcțional, SpaceShip III este similar cu SpaceShipTwo al companiei, supranumit VSS Unity, însă SpaceShip III este proiectat într-un concept modular care va permite o perioadă de timp mai rapidă pentru re-zboruri, a spus Colglazier.

Cel mai ambițios proiect pentru Virgin Galactic

Președintele Virgin Galactic, Mike Moses, a definit avansurile „modulare” ale VSS Imagine ca fiind descompunerea producției în secțiuni: „Fuzelajul, cabina, corpul aripii, forma plană a aripilor și apoi brațele cozii – toate au fost construite separat. ”

„Avem nevoie de mult mai multe nave decât avem în acest moment și avem nevoie și de navele care sunt capabile să fie întreținute într-un mod în care să putem avea timp de livrare între zboruri mult mai rapid”, a spus CEO-ul Virgin Galactic, Michael Colglazier.

VSS Imagine este a treia navă spațială construită de companie. VSS Enterprise a fost distrusă într-un accident la un zbor de testare în 2014, în timp ce VSS Unity a zburat două zboruri spațiale, cel mai recent în februarie 2019 .

Colglazier a subliniat că VSS Imagine „a fost conceput preluându-se toate cunoștințele pe care le-am avut de la toate testele anterioare de zbor pe Unity”. Compania nu a identificat încă câte vehicule SpaceShip III intenționează să construiască, dar Coglazier a spus că vor fi necesare mai multe nave spațiale pentru a satisface cererea companiei.

„Speranța noastră este ca toți cei care călătoresc în spațiu să se întoarcă cu perspective noi și idei noi care vor aduce schimbări pozitive planetei noastre”, a declarat Richard Branson , fondatorul Virgin Group.

Unity and Imagine sunt avioane spațiale cu doi piloți și șase pasageri. În acel moment, motorul de rachetă de la bordul fiecărei nave spațiale se aprinde, aruncându-l în spațiul suborbital.

Citește și: