Uber renunță la șoferi pentru livrări: unde găsești mașinile autonome, când ajung pe străzi

Uber renunță la șoferi pentru livrări: unde găsești mașinile autonome, când ajung pe străzi

Uber face o treabă foarte bună în mai multe colțuri ale mapamondului, particularități care îi atestă și popularitatea. Asta nu înseamnă însă că nu caută constant modalități pentru a-și diversifica portofoliul de activități, inclusiv pe partea de mașini autonome.

În România, nu mai există Uber Eats, nu au făcut față concurenței acerbe din partea Takeaway, Glovo sau Tazz. În alte colțuri ale mapamondului, însă, serviciul de livrări mâncare de la Uber trece printr-o perioadă foarte bună și face eforturi pentru a intra în secolul 21. În acest context, Uber și Motional, o companie specializată pe vehicule autonome, au început un parteneriat care vizează transformarea Uber Eats.

Cât de autonome sunt livrările autonome cu Uber

Proiectul pilot al Uber Eats de a face livrări cu mașini pilot va începe în prima parte a anului viitor în SUA. Din câte se pare, mașinile folosite vor fi realizate de Hyundai și modificate de Aptiv, cele două companii din spatele Motional.

Deși mașinile din spatele acestui program vor fi autonome, din motive de legalitate, vor avea un șofer în spatele volanului pentru urgențe. În plus, dacă vrei să ai parte de o astfel de livrare, nu va fi disponibil întregul portofoliu de preparate și produse pe care le găsești în mod uzual pe Uber Eats. În schimb, clienții vor putea alege ”dintr-un set personalizat de kituri de preparate de la restaurantele selectate”.

Deoarece legislația referitoare la mașinile autonome este un pic mai complicată de la un stat la altul în SUA, cel puțin la început, doar în Santa Monica, California vei putea comanda prin mecanismul detaliat mai sus. S-ar putea ca vremea de afară să influențeze disponibilitatea serviciului și, de asemenea, s-ar putea să nu existe foarte multe mașini angajate în acest program. Pe de altă parte, aceste particularități nu au fost încă făcute publice.

Citește și:
Etichete: