Uber, prezență tot mai mare în România: lista orașelor în care poți apela la aplicație

Uber, prezență tot mai mare în România: lista orașelor în care poți apela la aplicație

Uber are o prezență tot mai sporită în România. Compania a anunțat extinderea într-un nou oraș.

Uber e o companie de ride-sharing care are o prezență tot mai mare pe piața din România. Compania și-a extins serviciul și-n Ploiești și adună astfel o listă de 10 orașe în care poți comanda o cursă prin aplicație.

În total, compania e prezentă în 69 de ţări, în peste 10.000 de oraşe.

Uber se extinde în România

Serviciul Uber e prezent, de azi, și-n Ploiești. E primul oraş din zona Prahovei în care serviciul se extinde. Cu Ploieşti pe lista de oraşe în care aplicaţia este prezentă, Uber este acum disponibil în 10 oraşe din România, anunță compania.

Compania de rides-haring s-a lansat la Bucureşti în 2015, şi s-a extins la Cluj, Timişoara, Braşov şi Iaşi. În vara anului 2020, serviciul a devenit disponibil şi în Constanţa, iar în lunile recente, Uber s-a lansat în Craiova, Galaţi şi Piteşti. În Ploieşti, Uber se lansează cu UberX, cel mai utilizat serviciu al companiei.

„Regiunea Prahovei este una dintre zonele în care plănuiam să ajungem de ceva timp şi ne bucurăm să anunţăm că locuitorii oraşului Ploieşti vor beneficia acum de curse convenabile şi sigure cu Uber”, a declarat Ana Maria Borlovan, country operations manager Uber România.

Atât şoferii, cât şi pasagerii trebuie să poarte mască în timpul curselor şi sunt rugaţi să confirme că au înţeles şi că respectă regulile de sănătate şi siguranţă recomandate de organizaţiile mondiale de sănătate, arată Uber.

”Uber utilizează o tehnologie care verifică dacă şoferii poartă mască de protecţie. Aceştia trebuie să-şi facă un selfie înainte de a se conecta în aplicaţie. Aplicaţia le reaminteşte şoferilor să se spele pe mâini, să-şi dezinfecteze maşinile şi să ţină geamurile deschise pentru a facilita ventilaţia în timpul curselor”, mai informează compania.

Lucrurile încep să revină la normal

Uber anunța recent că numărul călătoriilor înregistrate la nivel global prin intermediul aplicație se apropie de nivelul dinaintea pandemiei. Cel puțin, aceasta a fost situația înregistrată în luna martie a acestui an.

Conform unui raport publicat de Wall Street Journal, profitabilitatea serviciilor de ride sharing de la Uber a fost luna trecută cea mai mare  din martie 2020 și până în prezent. Ca referință, a treia lună a anului trecut este considerată în general momentul începerii pandemiei globale de coronavirus.

Dincolo de numărul efectiv de curse comandate în martie, compania s-a bucurat de cele mai multe încasări într-o singură lună din întreaga istorie a Uber. A ajutat și faptul că Uber Eats a fost o idee foarte bună, implementată rapid în diverse colțuri ale mapamondului. Serviciul nu mai e, însă, disponibil în România.