Trucuri iPhone: cum vezi fotografia apelantului pe întregul ecran, nu doar în colț, când te sună cineva

Trucuri iPhone: cum vezi fotografia apelantului pe întregul ecran, nu doar în colț, când te sună cineva

Încă de la primele versiuni de iOS, când cineva te suna pe iPhone, puteai să-i vezi fotografia într-un format micuț, într-un colț, sau pe întregul ecran. Niciodată nu a fost clar de ce nu vezi toți apelanții în același fel.

Când s-a lansat primul iPhone, în iunie 2007,  Steve Jobs și-a uimit audiența când cineva l-a sunat, iar fotografia apelantului s-a văzut pe întregul ecran. Când începeai să folosești telefonul, era improbabil ca acest lucru să se întâmple și în cazul tău. În schimb, tu aveai o imagine mic, într-un cerc, lângă numele apelantului. Imaginea contactelor ți-ar fi putut apărea automat pe întregul ecran, doar dacă le aveai sincronizate cu imagini asociate din iCloud sau agenda de pe macOS.

Dincolo de detaliile tehnice, acum este mai ușor ca niciodată să asociezi o fotografie ”mare”, pe întregul ecran pentru apelanți. Dacă ai în agendă un contact fără fotografie, accesează, apasă pe Edit în dreapta sus și, în funcție de versiunea de iOS, în mijlocul ecranul sau în stânga, apasă pe Adăugați o poză sau Add Photo. Selectează o imagine din galerie, fă o poză pe loc sau definește un emoticon în locul imaginii de profil. Când ești mulțumit, confirmă modificarea cu Ok în dreapta sus. Aceea îți va apărea pe întregul ecran dacă te sună cineva.

În cazul în care ai în agendă un contact cu imagine atașată deja, intră pe el. Click pe Edit în dreapta sus și pe Edit Photo sau Editați sub fotografia apelantului. Alege aceeași fotografie. Mută doar un pic imaginea pe ecran, cât să vadă sistemul de operare că i-ai adus o modificare. Apasă pe Alegeți în dreapta jos sau Choose. Confirmă cu Ok în dreapta sus, dacă nu cumva ai iOS 14 și vrei să optezi și pentru vreun filtru foto. În final, aceștia sunt toți pași pe care trebuie să-ai ai în vedere pentru a defini o fotografie pe întregul ecran pentru un apelant.

iPhone large photo caller

Citește și: