Trucuri iPhone: cum navighezi mai inteligent pe internet, scapi de reclame și citești ușor

Trucuri iPhone: cum navighezi mai inteligent pe internet, scapi de reclame și citești ușor

Dacă ești utilizator de iPhone, deși s-ar putea să petreci foarte mult timp pe internet, experiența respectivă ar putea fi semnificativ mai plăcută.

Deși ai o serie de alternative în AppStore când vine vorba de un browser de internet, Safari continuă să fie cel mai folosit și, pentru mult timp, va rămâne așa. Asta nu înseamnă că majoritatea celor care sunt dependenți de browserul nativ de pe iOS știu să-l folosească foarte bine, să profite la maxim de funcțiile avansate și de secretele care îți fac viața mai ușoară.

Printre numeroasele trucuri pe care merită să ți le însușești ca utilizator de iPhone, există câteva care țin de Safari și care te vor ajuta să citești mai ușor ce te interesează, să scapi de reclame și, eventual, să nu mai fii nevoit să porți ochelari.

trucuri iPhone safari browserExperiența de navigare pe internet prin intermediul Safari poate fi semnificativ mai simplă din start prin intermediul Reader View sau Modul Cititor. Dacă ai deschis un articol cu o sumedenie de reclame, animații și pop-up-uri care te, fă un tap în colțul din dreapta sus pe modul Cititor.

Dacă nu ai un buton în acest sens și îți apar două litere AA, una mai mică și una mai mare, ține apăsat câteva secunde pe ele și se va activa automat modul cititor. Cu modul cititor activat, mai apasă odată pe AA în stânga sus și vei putea ajusta dimensiunea scrisului, vei putea schimba fontul și culoarea de fundal.

Este important de reținut că, odată modificați, acești parametri de funcționare pentru modul Cititor vor rămâne în vigoare pe toate site-urile pe care le vizualizezi în această manieră.

Dacă ai site-uri cu conținut interesant care te agresează cu o serie stufoasă de bannere, poți activa modul cititor ca fiind implicit pentru anumite pagini web. În acest scop, când ai accesat o pagină de internet, apasă în stânga sus pe AA și intră la Configurări Site web. Bifează ”Utilizați cititorul automat” (Use Reader Automatically).

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: