Trucuri Dacia: cum profiți de funcțiile ascunse de gigantul de la Mioveni în mașinile românești

Trucuri Dacia: cum profiți de funcțiile ascunse de gigantul de la Mioveni în mașinile românești

Dacia pare să aibă mai multe surprize ascunse în funcțiile mașinilor produse de gigantul de la Mioveni. Iată cum să profiți la maxim de mașina ta.

Asemenea tuturor mașinilor moderne, și Dacia oferă posesorilor modelelor sale posibilitatea să activeze unele funcții, mai puțin uzuale, care se regăsesc în meniul ascuns al computerului de bord. Iată care sunt aceste funcţii ce pot fi activate/dezactivate.

În ordine aleatorie, HSA (Hill Start Assist) – asistență la plecarea în rampă, sunet centură de siguranță, semnalizare cu impuls (la apăsarea scurtă a manetei semnalizează de trei ori), iluminare permanentă a bordului „backlight” (fără ca luminile de poziție sau faza scurtă să fie aprinse), dar și un computer de bord (pentru modelele Ambiance). De asemenea, mașinile Dacia mai vin cu funcția Start/Stop, cu funcția ștergere „comfort” (pentru modelele prevăzute cu ștergător pe lunetă, acesta nu mai pornește automat la cuplarea marșarierului), ar și încuiere automată a ușilor la punerea în mișcare a mașinii.

O altă opțiune pe care o ai la mașinile Dacia sunt senzorii de presiune roți TPMS (pentru modelele prevăzute cu valve cu senzor). Cruise Control și Speed Limiter sunt pentru modelele prevăzute cu volan cu comenzi și senzori pedale, iar camera marșarier, pentru modelele echipate cu sistem multimedia MediaNav – camera video trebuie conectată cu MediaNav.

Acestea sunt doar câteva dintre funcțiile de care te poți bucura pe mașinile făcute la Mioveni. Funcţiile din meniul ascuns cu care sunt prevăzute noile modele Dacia pot fi activate în ateliere auto sau în particular, notează Libertatea. De asemenea, nu este recomandat să fie dezactivate anumite funcții, precum sunetul de alertă atunci când una dintre portiere nu este închisă sau pentru situațiile când nu este cuplată una dintre centurile de siguranţă.

Dacia senzațională care ar fi bătut BMW și Audi. Motivul pentru care nu a mai văzut străzile României

Un model Dacia ar fi putut uimi pe toată lumea și i-ar fi făcut invidioși chiar și pe posesorii de BMW și Audi.

Dacia nu și-a permis extravaganțe de-a lungul timpului și a preferat să meargă pe o rețetă simplă: mașini decente și extrem de accesibile ca preț. Numai că pasionații mărcii și-au dorit întotdeauna ca producătorul să ducă lucrurile mai departe.

Aceștia au căutat să vină cu diverse prototipuri interesante, care ar fi făcut din Dacia, dacă modelele ar fi intrat în producția de serie, un concurent serios pentru mărci premium ca Audi sau BMW. Unul dintre aceste concepte vine de la Alexandru Mariș. El și-a imaginat cum ar fi putut arăta un model Dacia 1300 cu sute de cai-putere sub capotă și un aspect futurist.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: