24 iul. 2021 | 08:17

Trucuri Android: cum îți reinstalezi toate aplicațiile vechi pe noul telefon, ca să te bucuri de upgrade fără stres

ACTUALITATE
Trucuri Android: cum îți reinstalezi toate aplicațiile vechi pe noul telefon, ca să te bucuri de upgrade fără stres

Google a fost foarte mult timp în spatele Apple când vine vorba de clonarea unui smartphone pe un altul, în cazul unui upgrade. Nici acum nu s-au schimbat neapărat lucrurile, dar dacă ai cunoștințele necesare, s-ar putea totuși să nu pierzi accesul la date relevante sau programe instalate.

De fiecare dată când îți schimbi telefonul, te confrunți cu o sursă semnificativ de stres, dacă nu panică. Ai ajuns aproape să te aștepți că îți vei pierde dintre datele importante sau sigur vei uita o aplicație care ți-a făcut viața mai ușoară la un moment dat. Din fericire, există totuși o soluție pentru a nu rata nicio aplicație pe care ai avut-o înainte, mai ales dacă ai descărcat-o din Google Play Store.

Cum îți instalezi toate aplicațiile de pe vechiul telefon

Când treci de la un telefon cu Android la altul, în configurarea inițială, ești întrebat dacă optezi pentru restaurarea aplicațiilor pe care le-ai avut în trecut. În cazul în care gadgeturile sunt ale aceluiași producător, procesul cu pricina s-ar putea să funcționeze destul de bine. Dacă nu se întâmplă asta, poți apela la istoricul pe care Google Play Store îl păstrează pentru tine. După doar câteva momente, poți vedea toate aplicațiile pe care le-ai descărcat în trecut cu ajutorul contului tău Google. Le bifezi pe toate și inițiezi instalarea în bloc.

Pentru a începe acest proces de restaurare, după ce te-ai autentificat cu același cont de Google ca pe vechiul telefon, deschizi magazinul Google Play de pe noul tău smartphone cu Android și faci un tap pe fotografia ta de profil din dreapta sus. Din noua fereastră, te interesează Gestionați aplicațiile și dispozitivul. Dacă îl ai în engleză, acea secțiune ar trebui să se intitulat My Apps & Games. Fă click pe Library, în engleză sau Gestionați, în română. În stânga sus asigură-te că este selectată varianta Neinstalate.

Pe ecran vei vedea lista programelor asociate contului tău care îți lipsesc. Bifează-le pe cele dorite și apasă pe butonul de descărcare din dreapta sus. Încarcă-te cu un pic de răbdare, dacă ai foarte multe aplicații.

google restaurare aplicatii

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele