08 sept. 2021 | 16:55

Transportul electric atinge un nou nivel. Nu o să crezi ce s-a mai inventat

ACTUALITATE
Transportul electric atinge un nou nivel. Nu o să crezi ce s-a mai inventat

Când ne gândim la mobilitate verde, imediat ne vin în minte mașinile sau trotinetele electrice. Dar ce spui de un scuter electric de ultimă generație, capabil să transporte greutăți impresionante? Sună bine, nu? Hai să vedem despre ce este vorba.

Brandul auto suedez Polestar revoluționează industria mobilității electrice. Dincolo de mașinile electrice și de trotinetele din aceeași gamă prietenoasă cu mediul, avem nevoie și de mașinării care să ne ajute să deplasăm anumite greutăți.

Ce este Re: Move și cum ne poate schimba radical viața

Polestar a dezvăluit un nou concept de scuter electric la Salonul Auto de la Munchen din acest an , numit Re: Move, transmit reprezentanții prestigioasei companii.

A fost conceput ca o alternativă mai durabilă la motoretele pe benzină pentru servicii de livrare în oraș și este prezentat ca o soluție pentru cumpărăturile online din ce în ce mai accesate în marile orașe ale lumii.

Producătorul a încercat ca acest nou vehicul să fie cât mai puțin dăunător mediului înconjurător. Prin urmare, aflăm că șasiul scuterului este fabricat din aluminiu cu emisii reduse de carbon, care a fost produs folosind energie regenerabilă – și este, de asemenea, complet reciclabil.

 

polister-scuter-electric

Scuterul este alimentat de un acumulator de 2,2 kWh și un motor electric compact, care oferă o viteză maximă de 15 mph. De asemenea, propulsorul are cuplu suficient pentru a transporta o sarcină utilă maximă de 180 kg pe zona de încărcare dintre roțile din față și spate.

Polestar a solicitat, de asemenea, ajutorul producătorului de motociclete electrice, Cake, pentru a ajuta la dezvoltarea manevrabilității Re: Move. Brațul oscilant din spate este amortizat pentru un plus de confort pentru conducător, există frâne pe disc pentru o siguranță sporită, iar șasiul are un mecanism de înclinare unic, pentru mai multă flexibilitate în mișcare.

Scuterul are, de asemenea, o lățime de numai 750 mm, ceea ce, potrivit lui Polestar, îl face ideal pentru a călători de-a lungul benzilor de biciclete sau pentru a-și face loc pe străzile mici ale orașelor.

Vehiculul are și lumini de frână, claxon și indicatoare opționale, toate contribuind la îmbunătățirea siguranței.

Polestar nu a oferit încă o dată exactă în privința începerii producției. Nu există, de asemenea, nici prețuri afișate, cel puțin pentru moment.