Tesla, îngropată pe cea mai mare piață de mașini electrice: greșeala lui Elon Musk

Tesla, îngropată pe cea mai mare piață de mașini electrice: greșeala lui Elon Musk

Gigantul Tesla a primit o lovitură dură, fix pe cea mai mare piață de mașini electrice din lume, în China.

Tesla pierde teren pe cea mai mare piață de mașini electrice din lume. Publicațiile internaționale relatează că vânzările Tesla au scăzut puternic în China.

Cu ce a greșit Elon Musk? Se pare că miliardarul nu a reușit să construiască în China o imagine foarte apreciată pentru Tesla. Gigantul auto s-a confruntat inclusiv cu proteste ale cumpărătorilor chinezi, care s-au plâns de slaba calitate a mașinilor.

De asemenea, Tesla are parte de o concurență acerbă pe piața locală, ceea ce constituie încă un factor ce dezavantajează compania lui Elon Musk pe cea mai mare piață de mașini electrice din lume.

Tesla, în picaj liber?

Conform datelor oficiale, Tesla a reușit să vândă chinezilor, în luna iulie a acestui an, numai 8.621 de unități. Aceste date scot la iveală o prăbușire cu aproape 70% față de luna anterioară.

Însă exporturile de mașini construite în fabrica din Shanghai a Tesla au crescut la 24.347 de unități, comparativ cu 5.017 de vehicule exportate în luna iunie.

Conform unei analize de ansamblu, vânzările totale ale mașinilor Tesla construite în China au scăzut global cu mai puțin de 1%.

Unii experți cred că piața din China nu este deloc relevantă pentru a ne da seama de performanța reală a companiei Tesla.

Luna trecută, investitorii au văzut că cifrele în scădere din China nu au împiedicat Tesla să raporteze vânzări globale mai bune decât se așteptau pentru întregul trimestru, a declarat Dan Ives, un analist tehnic pentru Wedbush Securities și un bull Tesla.

„Cred că investitorii devin mai puțin sensibili la cifrele lunare care apar din China”, a spus el. „În cele din urmă, nu a fost cel mai bun indicator al succesului Tesla, așa cum am văzut în al doilea trimestru.”

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: