Tramvaie noi în București: când o să circulăm cu ele

Tramvaie noi în București: când o să circulăm cu ele

Viceprimarul Capitalei le dă o veste bună bucureștenilor: noile tramvaie vor fi puse pe traseu începând cu luna aprilie a anului viitor.

Cu toate că, cel puțin momentan, noile tramvaie promise bucureștenilor se află în stadiu de prototip, viceprimarul Stelian Bujduveanu se declară optimist. Acesta a prezentat o serie de imagini în care sunt prezentate atât aspectul, cât și funcțiile moderne ale viitoarelor tramvaie care vor fi puse pe traseu în luna aprilie 2021.

„Compania Astra Vagoane SA Arad a finalizat – conform contractului – proiectul de design al modelului de tramvai care va circula în București, începând cu luna aprilie a anului 2022″, a declarat Stelian Bujduveanu, potrivit Profit.ro.

Conform aceluiași anunț, Capitala va achiziționa un număr de 100 de tramvaie noi de la ASTRA Vagoane Călători SA. Momentan nu se știe dacă toate cele 100 de autotrenuri vor ajunge în București în aprilie 2021, ori dacă acestea vor începe să fie trimise gradual, începând cu acea dată.

Noile tramvaie ar urma să respecte reglementările momentului, beneficiind de o podea coborâtă într-o proporție de 100%, astfel încât călătorilor să le fie ușor să urce și să coboare. Obstacolele lipsesc, însă și zonele cu acces dificil, scopul fiind același: o experiență a călătoriei cât mai plăcută.

Nu vor lipsi locurile special amenajate pentru biciclete, însă nici spațiile destinate cărucioarelor pentru copii sau cele ale persoanelor cu dizabilități.

Galațiul a furat startul: tramvaiele noi au ajuns deja în orașul de la Dunăre

În timp ce Capitala anunță noi tramvaie abia de anul viitor, în Galați lucrurile par să se miște mai repede, cel puțin din acest punct de vedere. Primarul Municipiului Galați, Ionuț Pucheanu, a anunțat introducerea pe traseu a patru tramvaie noi, în data de 1 noiembrie 2021. În perioada următoare, alte patru tramvaie urmează să sosească în Galați.

„Primele tramvaie noi au intrat pe traseu. Pentru prima dată după 40 de ani, gălățenii circulă cu tramvaie noi”, a scris edilul, pe contul său de Facebook.

Acestea sunt achiziționate de Primăria Municipiului Galați pe fonduri europene, iar valoarea contractului de achiziție se ridică la suma de 44.680.000 de lei, fără TVA. De menționat că acest contract a fost semnat tot cu ASTRA Vagoane Călători SA.

Citește și: