29 sept. 2021 | 17:25

Toyota continuă să investească în viitor: cea mai nouă achiziție

ACTUALITATE
Toyota continuă să investească în viitor: cea mai nouă achiziție
Subsidiara Toyota, Woven Planet Holdings, a realizat cea de-a treia achiziție în mai puțin de un an în încercarea sa de a investi, dezvolta și, în cele din urmă, lansa pe piață tehnologii viitoare de transport, precum conducerea automată.
„Va accelera dezvoltarea celor mai programabile vehicule de pe planetă”, spun cei de la Toyota.

Toyota a cumpărat Renovo Motors, una dintre cele mai apreciate companii de dezvoltare a software-ului pentru industria auto, în special sisteme de operare, care sunt destinate accesării informațiilor din bazele de date de tip cloud pentru funcționarea și actualizarea vehiculelor.

Cu doar 30 de angajați, Renovo a fost un actor mic în industria autovehiculelor. Cu toate acestea, sistemul său de operare a atras atenția unui număr de dezvoltatori, cum ar fi Voyage, care, între timp, a fost achiziționat de Cruise. Compania a atras și câțiva investitori, inclusiv Verizon.

Investiția Toyota a fost realizată prin intermediul Woven Planet Holdings, subsidiară a Toyota, despre care acum compania japoneză spune că „va accelera misiunea acesteia de a crea cele mai programabile vehicule de pe planetă”.

Viitorul constă în mașini autonome

„Woven Planet dezvoltă în acest moment propria platformă pentru autovehicule, Arene, iar achiziția Renovo ne va permite să creștem echipa de specialiști, cu experiență în dezvoltarea de soft specific pentru vehicule. Astfel, deschidem programarea vehiculelor pentru toată lumea, prin simplificarea dezvoltării de software pentru vehicule și prin creșterea frecvenței de lansare fără compromisuri de siguranță și securitate”, a declarat Nikos Michalakis, vicepreședinte Woven Planet.

„În Woven Planet și Toyota am găsit parteneri deciși să facă exact ceea ce ne-am dorit întotdeauna să facem, dar la o scară globală”, a spus și Christopher Heiser, CEO Renovo Motors.

Woven Planet este o entitate înființată de Toyota în 2018, pentru a derula cercetări și pentru a dezvolta tehnologii de conducere autonomă, robotică, orașe smart și multe alte tehnologii conexe. Inițial, s-a numit Toyota Research Institute–Advanced Development, TRI-AD.