Toți românii trebuie să știe: riști o executare silită, dacă nu faci asta, începând de azi

Toți românii trebuie să știe: riști o executare silită, dacă nu faci asta, începând de azi

Dacă ai datorii, trebuie să fii la curent cu această nouă măsură. Iată ce riști, dacă ai debite la bugetul local. Scenariul sumbru? O executare silită.

Direcţia de Impozite şi Taxe Locale Sector 5 a demarat executarea silită pentru persoanele care figurează cu debite la bugetul local, notează Economica.

„Direcţia de Impozite şi Taxe Locale a Sectorului 5 Bucureşti a demarat un amplu proces de executare silită a contribuabililor ce figurează cu debite la bugetul local, fiind în curs de comunicare peste 70.000 de plicuri conţinând acte de executare (somaţii însoţite de titluri executorii)”, potrivit unui comunicat al Primăriei Sectorului 5.

executare silită

Ce să faci ca să nu riști o executare silită

Pentru a preîntâmpina eventuale neplăceri cauzate de creşterea accesoriilor aferente creanţelor principale neachitate și de acumularea de cheltuieli de executare, autoritatea locală le recomandă cetăţenilor ca plata debitelor să fie realizată cât mai curând.

În mod contrar, vor fi puse în aplicare măsurile de executare silită, pe care Direcţia de Impozite şi Taxe Locale Sector 5 le va întreprinde în perioada imediat următoare.

Aceste măsuri se vor concretiza în adrese de înfiinţare a popririi (blocare de conturi), procese verbale de sechestru asupra bunurilor mobile sau imobile, valorificarea bunurilor mobile sau imobile sechestrate sau, în cel mai rău caz, înlocuirea amenzii cu sancţiunea obligării contravenientului la prestarea unei activităţi în folosul comunităţii.

Ca să nu riști așa ceva, modalităţile de plată ce se regăsesc pe pagina oficială a instituţiei www.ditl5.ro și sunt următoarele: www.ghiseul.ro – platformă online de plăţi; staţiile de plată Selfpay, Qiwi, Centrul de plăţi UN-DOI; CEC Bank şi Poşta Română – numerar; Westaco – prin benzinăriile OMV şi Petrom; MobilPay Wallet – prin intermediul aplicaţiei mobile; cu card bancar la sediile Direcţiei de Impozite şi Taxe Locale a Sectorului 5.

Programul sediilor instituţiei este de luni până vineri, astfel: luni, marţi, joi şi vineri între orele 8,30 – 16,30 şi miercuri în intervalul 8,30 – 18,30.

Citește și: