Toți românii care au astfel de carduri bancare pot face asta la bancomat. Te scapă de multe bătăi de cap

Toți românii care au astfel de carduri bancare pot face asta la bancomat. Te scapă de multe bătăi de cap

Serviciile de transfer de bani sunt foarte răspândite în România, numeroși oameni trimițând bani prietenilor, membrilor familiilor sau oricui altcuiva, cu ajutorul aplicațiilor bancare sau chiar depunerii în mod fizic de numerar. Însă nu mulți români știu faptul că pot trimite bani și cu ajutorul ATM-urilor.

Cum poți trimite sau primi bani prin ATM-uri?

Conform Ziare.com, dacă vrei să te folosești de ATM-uri pentru a trimite sau primibani, ai nevoie de un card Mastercard. Dacă deții un astfel de card, poți trimite sau primi bani de la alte persoane care dețin la rândul lor un card Mastercard sau Maestro. Cardurile pot fi emise în țară și străinătate de bănci înrolate în serviciul MoneySend.

Peste 1.200 de bancomate din țară, dar și din străinătate oferă utilizatorilor această posibilitate.

Ce avantaje sunt la transferurile de bani prin ATM-uri?

Avantajele unui astfel de transfer sunt foarte mari. În primul rând, ATM-urile sunt disponibile non-stop, spre deosebire de bănci, ceea ce înseamnă că nu e nevoie să te încadrezi într-o anumită limită de timp pentru a efectua un trasfer sau pentru a intra în posesia banilor pe care o altă persoană ți i-a trimis.

Pe de altă parte, nu e nevoie să completezi formulare, așa cum se întâmplă dacă alegi servicii de transfer de tipul MoneyGram sau WesternUnion.

Nu în ultimul rând, există și avantaje financiare, fiindcă beneficiarii au comision zero pentru operațiunea de primire a banilor la ATM-uri.

La trimiterea banilor se aplică anumite comisionare, dar reduse, după cum urmează:

– trimiteri naționale: 1 leu + 0,1%
– trimiteri internaționale: 6,75 lei pentru sume de până la 800 lei inclusiv și 1,5% din suma trimisă pentru sume de peste 800 lei.

Țările către care se pot trimite bani prin serviciul MoneySend: Albania, Armenia, Azerbaidjan, Bulgaria, Croația, Cipru, Cehia, Georgia, Ungaria, Israel, Kosovo, Macedonia, Malta, Moldova, Muntenegru, Polonia, Federația Rusă, Serbia, Slovacia, Slovenia, Turcia și Ucraina.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: