Toți IT-iștii români sunt vizați: premii în bani pentru cei care vor să participe la RoCSC 2021

Toți IT-iștii români sunt vizați: premii în bani pentru cei care vor să participe la RoCSC 2021

Înscrierile pentru RoCSC 2021 se fac online până la data de 28 August 2021, pe site-ul oficial. Ai ocazia să câștigi premii în bani și un loc în echipa României pentru Campionatul European de Securitate Cibernetică – ECSC21.

Competiția Națională de Securitate Cibernetică RoCSC 2021 este încă în perioada de înscrieri. Dacă dorești să participi, trebuie să știi că ai ocazia să primești premii în bani în funcție de categoria câștigată. ”Poți participa inclusiv în afara concursului, dacă nu ai vârsta eligibilă pentru selecția în #TeamRomania, care își va apăra trofeul european în toamnă, la Praga” – spune CERT-RO.

Romanian Cyber Security Challenge – RoCSC, ajunsă la a doua ediție, va avea loc în perioada 28-29 august 2021. Centrul român de răspuns la incidentele de securitate cibernetică, CERT-RO, „încurajează puternic participarea la Campionatul Național de Securitate Cibernetică 2021”.

Concursul este un eveniment de tip anual, care își propune să descopere tinere talente în domeniu securității cibernetice. La competiție pot participa tineri care vor să își demonstreze abilitățile.

Sunt trei categorii de concurs: Juniori pentru cei aflați între 16 și 21 de ani, seniori pentru 22-26 de ani și Open pentru orice vârstă. Participarea la concurs este gratuită.

În ce constă concursul?

Tinerii vor trebui să își demonstreze abilitățile în securitate mobile & web, crypto, reverse engineering și forensics. Primii clasați vor putea reprezenta România la Campionatul European de Securitate Cibernetică – ECSC21.

Premiile atât la Juniori cât și la Seniori sunt: locul I este 2000 euro, locul II 1000 euro, locul III 500 euro iar locurile 4 -10 premii speciale. Pentru a fi eligibili pentru premii, jucătorii trebuie să trimită prezentarea soluțiilor la contact@cyberedu.ro .

Jucătorii care participă la categoria Open nu sunt eligibili pentru premii. Aceștia vor primi doar puncte pe platforma CyberEDU. Competiția este organizată de Centrul Național Cyberint din cadrul Serviciului Român de Informații și Asociația Națională pentru Securitatea Sistemelor Informatice.

Alături de organizatori, mai sunt și partenerii Orange România, Bit Sentinel, CertSIGN, Cisco, PaloAlto Networks.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: