TikTok se transformă într-o mină de bani pentru creatori: schimbarea care îți schimbă părerea despre platformă

TikTok se transformă într-o mină de bani pentru creatori: schimbarea care îți schimbă părerea despre platformă

Creatorii TikTok se dau peste cap pentru a reinventa serviciul online și pentru a-l face mai profitabil atât pentru creatorii de conținut, cât și pentru gigant. Partea bună este că nu trebuie însă neapărat să inventeze funcții noi, ci doar să le ”împrumute” de la concurență.

În cazul în care nu ai auzit niciodată de Cameo, aceasta este o platformă online prin intermediul căreia poți plăti niște bani pentru care vedete mai mult sau mai puțin populare să-ți trimită diverse clipuri. Cel mai des este folosită în cazul în care vrei ca un actor să-i spună la mulți ani unui prieten, dar e un pic mai complicată decât atât.

Acum, funcționalitatea Cameo se pare că și-a găsit loc și pe TikTok, iar utilizatorii pot plăti creatorii de conținut pentru anumite clipuri scurte, personalizate în funcție de cererea clientului. Deși este evident pentru toată lumea că funcția nu este cea mai originală din lume, important este că are mari șanse să fie cât se poate de profitabilă, iar cu un pic de noroc va amplifica și mai mult fascinația tinerilor din generația Z pentru rețeaua de socializare.

Momentan, funcția nu este disponibilă în fiecare colț al mapamondului, dar nu ar trebui să mai dureze mult. În prima fază, testele au început cu utilizatorii de TikTok din Dubai și Turcia, unde interesul pentru această platformă este surprinzător de mare.

Cum funcționează Shoutouts, alternativa TikTok la Cameo

Noua funcție este intitulată Shoutouts și îți permite să ceri un anumit clip și să plătești pentru el prin intermediul TikTok Coins, banii virtual din platformă pe care îi achiziționezi cu bani reali și pe care, până acum, îi puteai folosi doar pentru a da bacșiș creatorilor care te încântă. Clipul final îți va fi servit în inbox, sub forma unui mesaj.

Este însă important de reținut că fiecare mesaj video va fi întâi analizat de TikTok și s-ar putea să dureze până la o săptămână să-l primești, pentru a preveni transformarea rețelei de socializare într-un alt OnlyFans, construit în jurul nudității și conținutului erotic.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: