TikTok se confruntă cu acuze grave: ce a făcut compania chineză

TikTok se confruntă cu acuze grave: ce a făcut compania chineză

Nu este prima dată când o companie se luptă cu astfel de acuzații.

După Streamlabs, acum este rândul celor de la TikTok să de-a socoteală pentru încălcarea licențelor open-source.

Noua aplicație Live Studio Windows, care a fost lansată săptămâna trecută, folosește codul sursă din populara aplicație OBS Studio a proiectului Open Broadcaster Software, dar și alte proiecte open-source fără a adera la termenii respectivi de licență open-source, conform acuzațiilor care au apărut pentru prima dată pe Twitter la sfârșitul săptămânii trecute.

Managerul de dezvoltare a proiectului Open Broadcaster Software, Ben Torell, a confirmat că echipa sa a găsit „dovezi clare” pentru aceste încălcări. Mai mult, Torell a spus că a fost contactată deja TikTok, dar nu a primit încă un răspuns din partea gigantului chinez.

TikTok și-a lansat aplicația Live Studio fără prea multe valuri. Aplicația bazată pe Windows ar trebui să ajute oamenii să producă fluxuri live de înaltă calitate și permite radiodifuzorilor să încorporeze fluxuri de jocuri video, suprapuneri de imagini și text și multe altele. În prezent, aplicația este disponibilă doar pentru câteva mii de utilizatori pe câteva piețe, a declarat compania pentru TechCrunch.

OBS, software-ul original

OBS Studio este o aplicație de difuzare populară care este folosită de mulți streameri live. Un număr de companii, inclusiv Reddit, au folosit, de asemenea, codul OBS Studio pentru a-și construi propriul software de transmisie live. În conformitate cu termenii GPL, sub care OBS Studio este lansat, acele companii trebuie să facă disponibil public orice cod sursă modificat și sub aceeași licență.

Dacă o companie nu respectă aceste reguli, poate fi trimisă în judecată. Cu toate acestea, Torell a spus pe Twitter că Open Broadcaster Software caută să evite o confruntare juridică. „Ne-am angajamentul de a trata cu bună-credință încălcările GPL și, în cazul TikTok/Bytedance, am fi bucuroși să avem o relație de lucru prietenoasă cu ei, atâta timp cât respectă licența”, a spus el.

Citește și: